Utorak, 26. ožujka 2024.

Ribolovno natjecanje za osobe s invaliditetom održano na Ješkovu

Sedmo po redu Međužupanijsko natjecanje u ribolovu udicom na plovak za osobe s invaliditetom u organizaciji Udruge ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice održano je u nedjelju na jezeru Ješkovo kod Gole.

Ovo je natjecanje dio projekta “MAK – motivirani, aktivni, kreativni”, a sudjelovalo je 14 ekipa iz šest hrvatskih županija uz volontersku podršku policijskih službenika PU koprivničko-križevačke, volontera Udruge “Bolje sutra” i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Najuspješnija ekipa bila je Udruga tjelesnih invalida Bjelovar s ulovljenih 10,755 kg ribe. Drugo mjesto zauzela je Udruga paraplegičara Zagreb, a treće Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca.

Sva ulovljena riba vraćena je u vodu, u skladu s propisima Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Odličja najuspješnijima uručio je načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković.

Projekt sufinancira Koprivničko-križevačka županija, a partneri su Općina Gola, Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije “Korak po korak” i Košarkaški klub osoba s invaliditetom Koprivnica.

zatvori