Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ujutro nakon motorijade htio na cestu, ali put ga je odveo u Posebnu Prostoriju

Tijekom proteklog vikenda, točnije u razdoblju od 17. do 19. lipnja, djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježili su pet prometnih nesreća, među kojima je nažalost bila i jedna s poginulom osobom – radilo se o vozaču motocikla koji je život izgubio u ranim jutarnjim satima nedjelje u Đelekovcu.

U preostalim nesrećama jedna je osoba teško, a njih čak osam lakše ozlijeđeno. Trojica vozača koji su sudjelovali u nesrećama bili su pod utjecajem alkohola.

Policijski su službenici prilikom nadzora prometa ukupno sankcionirali 128 prometnih prekršaka. Od toga se 49 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i 16 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a dvojica su uhićena i protiv njih je proveden žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder zatečen je u nedjelju prijepodne u vikend-naselju na Šoderici. Riječ je o 44-godišnjaku koji je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 2,40 promila. To mu je osiguralo ulaznicu za posebnu prostoriju gdje je boravio dok nije došao k sebi.

Najbrži je, pak, bio zasad nepoznati vozač koji je u subotu malo iza 13 sati u Budančevici vozio 100 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 70.

zatvori