Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Europski pisci stigli u Podravinu – počeo je Alpe Adria Young Writers Festival

Prvi Alpe-Jadran festival mladih pisaca u veseloj je atmosferi otvoren sinoć u Kulturno-kreativnom centru Pixel, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info.

Osim upoznavanja sa srednjoeuropskom književnošću, gosti-pisci natjecali su se u pikadu, pjevali karaoke i družili se s okupljenima, a glazbeni program upriličile su Romana Pavliša, Helena Hraščanec i Laura Mjeda – odnosno Soul Sisters. Bila je tu Anna Terék iz Budimpešte, Lucas Kristan iz Austrije, Slovenka Tina Vrščaj i Slovenac Tomo Podstenšek uz domaću logistiku – Marka Gregura, Darka Pernjaka i Marija Kolara.

Na festivalu inače sudjeluju mladi književnici iz četiriju europskih zemalja. Tijekom današnjeg dana književnici će čitati i predstavljati svoj rad u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Varaždinu, tu je i okrugli stol o modelima povezivanja književnosti Srednje Europe, a završni i najveći događaj na rasporedu je sutra, u subotu, od 20 sati u Muzeju grada Koprivnice, pod naslovom Zvjezdana noć: Impresije srednjoeuropske književnosti.

Organizator festivala je koprivnička udruga RockLive, a podržali su ga Savez Alpe-Jadran i Koprivničko-križevačka županija.

zatvori