Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pet medalja za hrvače Podravke na Sljemenskom podneblju

U dvorani OŠ “Bistra” i u organizaciji istoimenog hrvačkog kluba jučer je održano  22. izdanje Međunarodnog turnira “Sljemensko podneblje”. U konkurenciji od 80-ak hrvača iz 14 klubova Slovenije, Slovačke i Hrvatske, Hrvački klub Podravka se pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Renata Begovića predstavio sa sedmoricom svojih hrvača.

U uzrastu mlađih dječaka početnika (2006.-2009.) koji su hrvali slobodnim načinom Podravku su predstavljala trojica hrvača. Luka Galić u težinskoj kategoriji do 49 kilograma uvjerljivo je došao do dvije pobjede koje su mu bile dovoljne za osvajanje prvog mjesta. Viktor Srpak i Petar Sočev nastupili su u kategoriji do 36 kilograma. Obojica su zabilježila dvije pobjede i jedan poraz koje su im bile dovoljne za brončana odličja.

Izvor: HK Podravka.
Izvor: HK Podravka.

Uzrasnu skupinu mlađih djačaka rođenih od 2003. do 2005. godišta predstavljala su četvorica Podravkaša. Dvije pobjede bile su dovoljne Valentu Delimaru da osvoji prvo mjesto u kategoriji do 49 kilograma. U istoj težinskoj kategoriji Josip Benko osvojio je treće mjesto. Borna Ljubić (32 kilograma) i Roko Petrović (45 kilograma) u prvom kolu doživjeli su poraz, a kako njihovi protivnici nišu ušli u finale, njima je bilo onemogućeno da se bore za medalje pa su ostali bez plasmana u svojim težnskim kategorijama.

U ekipnom poretku ekipa Podravke se sa pet osvojenih medalja plasirala na odlično treće mjesto.

Izvor: HK Podravka.
Izvor: HK Podravka.

Prema riječima trenera konkurencija nije bilo mnogobrojna, no bila je probrana, pa su gotovo sve borbe bile napete sa puno dinamike i atraktivnih zahvata. Također, trenerski dvojac koji je pratio hrvače na turniru ističe da su izuzetno zadovoljni kako samom organizacijom turnira tako i gostoprimstvom.

zatvori