Četvrtak, 25. travnja 2024.

Održana završna konferencija projekta ODJEK – Odrastanje u jednakosti

U ponedjeljak 6. lipnja 2016. godine, u prostorijama COOR Podravsko sunce održana je završna konferencija projekta Grada Koprivnice i partnera OŠ „Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ„Braća Radić”, OŠ „Đuro Ester” i COOR Podravsko sunce, a kojim su osigurani pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u koprivničkim osnovnim školama.

Radi se o jednogodišnjem projektu Grada Koprivnice u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda koji je službeno započeo 1. rujna 2015. godine.

Cilj projekta uvođenja pomoćnika u nastavi bio je olakšati i unaprijediti integraciju učenika s teškoćama u razvoju, svakodnevni rad u nastavi te učenje.

Projektom su financirana 23 pomoćnika za 24 djece s teškoćama u razvoju u tri koprivničke osnovne škole i jednoj posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, čime je omogućeno stvaranje 23 radnih mjesta za nezaposlene koji su s obzirom na razinu obrazovanja i vještina u nepovoljnom položaju na tržištu rada i prijeti im socijalna isključenost.

Ukupna vrijednost projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Zajedno do fondova EU, je 1.237.941,41 kuna, pri čemu iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.114.147,26 kuna.

– Kad pričamo o pomoćnicima u nastavi, to je stvarno jedan odličan projekt za ovaj grad, pogotovo jer na taj način pomažemo da se djeca s teškoćama u razvoju čim brže i aklimatiziraju i integriraju i da im stvarno damo jednu veliku pomoć da stanu na svoje vlastite noge jer to je temeljno ljudsko pravo da svatko sam o sebi može skrbiti, stvarati svoj život i svoju obitelj. Izuzetno nam je drago da smo u tom projektu dobili dobru suradnju sa svim koprivničkim osnovnim školama, ali isto tako mi je vrlo važno da je to isto prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao i fondovi Europske unije – rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te dodao da je upravo danas stigla informacija da je ministarstvo raspisalo novi poziv i da će Grad krenuti sa prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi se ovaj projekt nastavio.

zatvori