Petak, 19. travnja 2024.

Od 163 vozača 20 je bilo pod utjecajem alkohola

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer su proveli akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije, između 16 i 22 sata, alkotestirana su ukupno 163 vozača, među njima i 15 mladih vozača. Njih 20 ‘napuhalo’ je nedozvoljene promile, a sveukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja.

Od ovih 20 koji su bili pod utjecajem alkohola, njih 10 imalo je više od 1,50 promila u organizmu. Među njima bio je i jedan mladi vozač.

Najviše promila imao je 51-godišnji vozač bicikla uhvaćen između Treme i Lemeša Križevačkog – 2,87 promila, zbog čega je isključen iz prometa.

Od vozača motornih vozila, najpijaniji je bio 44-godišnji vozač osobnog automobila zatečen u Starigradu: u organizmu je imao 2,34 promila.

Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a vozač osobnog automobila je uhićen i slijedi mu žurni prekršajni postupak.

Tijekom akcije zabilježena je i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom zbog nepropisnog skretanja u kojoj sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola.

zatvori