Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MEŠNJAK UOČI PRIPREMA: Teško ćemo izbjeći turbulencije, ali imat ćemo dobru momčad

Nogometaši Koprivnice trenutno se nalaze na odmoru na kojem pune baterije prije napornih priprema pod vodstvom trenera Želimira Mešnjaka. Netom minulu sezonu naš trećeligaš je završio kao trinaestoplasirana momčad uz velike turbulencije tokom sezone, što sigurno nije prava slika ove mlade i perspektivne momčadi.

Pripreme za novu sezonu krenut će 16. srpnja, a cjelokupne će biti odrađene u Koprivnici. Naši nogometaši koristit će terene Gradskog stadiona, Gradske bazene Cerine te trim stazu u Crnoj gori. Kako će izgledati šest tjedana priprema rekao nam je trener Želimir Mešnjak:

Pripremni period smo podijelili u tri dijela. Svaki dio trajat će po dva tjedna. Prvi će biti bazični dio, drugi će biti specifični sa specifičnim vježbama, a zadnja dva tjedna bit će čisto uigravanje i vježbanje taktike za prvenstvo koje starta 27. kolovoza.

Pripreme će sigurno biti naporne, ali bez toga se u novu sezonu na ovako ozbiljnoj razini ni ne može. O konkretnim ciljevima za iduću sezonu još uvijek je teško govoriti, ali Mešnjak nam je otprilike prikazao kako će izgledati slika Zelenih:

S obzirom na kadar kakav nam se nudi za sljedeću sezonu i kakva nam je realnost, nažalost nećemo moći pobjeći od turbulencija tokom sezone. Bit će tu vrhunskih partija, ali bit će i padova s obzirom na to da ćemo imati i mlađu ekipu nego prošle sezone. Ipak, uvjeren sam da dečki koji će doći iz juniora Slaven Belupa imaju kvalitetu, a moji momci, koji će ostati, sada iza sebe imaju 30-ak trećeligaških utakmica više te ću od njih tražiti dodatan iskorak.

Što se tiče konkretnih imena, kako je rekao Mešnjak, klub su napustili Brcković koji odlazi u zagrebačku Dubravu, Potroško koji zbog fakultetskih obaveza više nije mogao pratiti razinu nogometa u Trećoj ligi te Baričić koji odlazi u Tehničar iz Cvetkovca gdje će uz nogometni angažman biti i trener u njihovoj školi nogometa.

S većinom ostalih igrača dogovor je postignut. Potencijalni veliki problem Mešnjak vidi u obrambenom dijelu jer je upitan ostanak stoperskog dvojca, Vukonića i Šarlije. Trenutno se pregovara s Vukonićem koji još uvijek ‘važe’ ponude, a Šarlija se nalazi na pripremama sa Slaven Belupom te je njegov status još uvijek nejasan.

Puno je pitanja u vezi našeg trećeligaša, a odgovore ćemo dobivati tokom priprema.

zatvori