Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mišel Jakšić od danas upravlja Koprivnicom

Mišel Jakšić od danas upravlja gradom Koprivnicom. Posao zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika preuzeo je nakon što je njegova prethodnica, bivša gradonačelnica Vesna Želježnjak, odlučila vratiti se na posao u svoju matičnu kompaniju Podravku.

Drava.info pitala je jutros Jakšića je li spreman na odgovoran posao upravljanja gradom: – To će reći građani Koprivnice za godinu dana. Ali ja se osjećam spremnim.

Što zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika planira raditi do kraja mandata? – Postoji dosta projekata koji su zacrtani još u mandatu i vođenju grada od strane gradonačelnice Vesne Želježnjak. No, u sljedećih tjedan do dva ćemo pripremiti neke nove stvari i pokrenuti neke nove priče.

Znači li to da ova godina za Jakšića neće biti puko tehničko odrađivanje mandata do kraja, do novih lokalnih izbora? – Pa naravno da ne. Iako će ovo biti nastavak kontinuiteta koji traje već dosta godina unazad, činjenica je da svako novo lice, svaka nova osoba definitivno nosi i novi karakter, novi motiv i novi elan. Sigurno će biti određenih promjena u funkconiranju grada.

Uz Jakšića kao zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika, dužnosničku funkciju nastavlja profesionalno obnašati njegova zamjenica Melita Samoborec. No kako njena funkcija službeno glasi, još nismo uspjeli doznati.

zatvori