Utorak, 23. travnja 2024.

Pridružite se tradicionalnom biciklističkom maratonu od Koprivnice do Kalnika

Biciklistički klub Koprivnica u nedjelju organizira već tradicionalni cestovni biciklistički maraton od Koprivnice do Kalnika.

Maraton će se voziti od koprivničkog Zrinskog trga do Kalnika, a bit će rekreativnog karaktera sa svrhom popularizacije biciklizma i promocije zdravog načina života.

Biciklijadu nam je najavio tajnik BK Koprivnica Mario Relja:

Ovo je, sada već možemo reći, tradicionalan cestovni biciklistički maraton koji se zapravo nastavlja na međunarodnu biciklističku utrku koju smo pokrenuli davne 1996. godine. Iz financijskih razloga ona je sada prešla u cestovni rekreativni maraton, a okuplja sve one koji su željni ili mogu odvoziti 50 kilometara. Pobjednici će osvojiti pehar, a tri prvoplasirana će biti nagrađena medaljama.

Na maraton se mogu prijaviti svi stariji od 16 godina i to od 8 sati i 30 minuta u nedjelju na startnom mjestu, uz predočenje identifikacijskog dokumenta. Troškovi prijave su 50 kuna iz koje se financiraju troškovi utrke, nagrade i topli obrok na Kalniku.

Maraton se vozi stazom dužine pedeset kilometara uz obavezno nošenje zaštitne kacige, a bit će podijelljen u pet dobnih kategorija – četiri muške i jednu žensku. Kako nam je rekao gospodin Relja očekuje se šezdesetak vozača, a start utrke je u nedjelju u 10:30.

STAZA MARATONA:

Koprivnica (Zrinski trg) – ulica A. Starčevića – Zagrebačka ulica – Reka – Lepavina – Carevdar – Križevci – Guščerovac – Šopron – Kalnik (selo) – Kalnik.

 

zatvori