Petak, 26. travnja 2024.

Kazalište na otvorenom i ovoga ljeta na Šoderici, evo repertoara

I ove ćemo godine na Šoderici gledati kazališne predstave na otvorenom. Udruga mladih Koprivnice i Kerekesh teatar nastavljaju s lani započetim projektom, a nadaju se da će ove, nakon prošlogodišnjih 1.200, kazalište na Podravskom moru privući još veći broj posjetitelja.

Najavio je to na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavnik UMKo-a, Tomislav Jurenec.

Nadamo se da ćemo ove godine još više zadovoljiti publiku i dati im nešto novo, nešto što ne mogu nigdje doživjeti osim na Šoderici. Ne znam niti jedan kazališni festival koji se održava u prirodi, pokraj ovako lijepog jezera. Zahvalio bih načelniku Saboliću što se Šoderica održava jer, sjetimo se, prije samo nekoliko godina bila je ruglo.

Predstavama pod, kako se nadaju organizatori, vedrim nebom veseli se i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Te predstave su mi zapravo jedna od najdražih manifestacija na Šoderici baš zbog toga što privlače različitu publiku. Dolaze oni najmlađi, pa i oni najstariji. Drago mi je da su svi zainteresirani za predstave koje su pun pogodak i da se uvijek traži karta više.

Za ovu je godinu pripremljeno šest predstava od kojih će jedna biti humanitarnog karaktera. Reprizirat će se predstava “Dimnjačar”, a ostale će biti izvedene po prvi puta. To su predstave “Ljubaf”, “Debitanti”, “Očeš nečeš, doktor” i “Bogi Ivač znova”. Humanitarnu predstavu “Krtice” organizira Forum mladih SDP-a, a prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen Odjelu pedijatrije koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”.

Predstave će se izvoditi svakog drugog četvrtka počevši od 30. lipnja. Prva je na rasporedu srednjovjekovna farsa nepoznatog francuskog autora “Bogi Ivač znova”, a cijena ulaznice za sve predstave iznosit će 40 kuna.

Spomenimo na kraju da će, kao i prošle godine, predstave u slučaju kiše biti izvedene u legradskom Društvenom domu.

zatvori