Četvrtak, 18. travnja 2024.

Jakšić otvorenim pismom pozvao Korena da zajednički riješe problem Piškornice

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić danas je uputio županu Darku Korenu otvoreno pismo. Povod mu je, kako piše, RCGO Piškornica, odnosno izjave i namjere ministra zaštite okoliša Dobrovića zbog čega čelnik Koprivnice izražava najdublju zabrinutost za projekt prema kojemu su i Grad Koprivnica i koprivnički Komunalac iskazali partnerski odnos.

Jakšić je pozvao Korena da kao župan, ali i predstavnik stranke koja je u sastavu Domoljubne koalicije, sazove kolegij svih načelnika i gradonačelnika uz poziv upravama lokalnih komunalnih poduzeća, na kojem bi se temeljito raspravili planovi i eventualne alternative za RCGO Piškornicu. Tom bi zajedničkom sastanku trebalo osigurati i nazočnost ministra zaštite okoliša iz Vlade koju podržavaju stranke koje imaju većinu u Skupštini županije.

Osim toga, Jakšić je pozvao Korena da organizira zajedničku grupu za pritisak na Vladu u koju bi ušli svi načelnici i gradonačelnici iz naše Županije, bez obzira na stranačke boje. “Zajednička nam je zadaća”, piše u otvorenom pismu, “zaustaviti nepravedan odnos sadašnje vlasti kojeg bilježimo u ovih četiri mjeseca vlasti. Čini se da nije slučajno zaustavljena izgradnja Pedijatrije, a nije slučajno niti odustajanje sufinanciranja JPP-a i izgradnje škola za našu djecu. Pokušaj telefonske aukcije državnog udjela u našoj Podravki još je jedan dokaz takvog odnosa središnje vlasti prema našoj Podravini i Prigorju. I takav nepravedan odnos prema našim građanima moramo zaustaviti”, zaključio je Jakšić pozvavši da se uzdignu iznad stranačkih interesa i svi zajedno navuku dres u bojama naše Podravine i Prigorja, jer je sada prilika da skupa pokažu koliko im je zaista stalo do našeg zavičaja.

Otvoreno pismo u cijelosti možete pročitati ovdje.

Koren: Jakšićeva inicijativa nije mi potrebna

Hoće li Jakšićeva inicijativa polučiti očekivani odgovor, u ovom je trenutku teško reći. Naime, župan Darko Koren i direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović na sastanku su kod ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića. Nakon ovog sastanka trebalo bi biti jasno je li Projekt Piškornica zadržao status strateškog nacionalnog projekta i hoće li opstati u planiranom obliku, ili će ga trebati prilagođavati novom Planu gospodarenja otpadom.

Na Jakšićevu inicijativu Koren je kratko odgovorio da je on samostalan političar koji samostalno pokreće inicijative i donosi odluke. Jakšićeva inicijativa u ovom mu trenutku, kaže Koren, nije potrebna, tim više što joj je cilj skupljanje političkih poena.

zatvori