Utorak, 26. ožujka 2024.

Jakšić: Koprivničko gospodarstvo stoji puno bolje od nacionalnog prosjeka

Lošem gospodarskom okružju unatoč, koprivničko gospodarstvo ipak bilježi pozitivne pomake.

Štoviše, koprivnički pokazatelji bolji su od državnog prosjeka, rekao je to zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

Tu su jako lijepi brojevi! Puno bolji nego što je nacionalni prosjek. Samo mogu reći da zahvaljujem i čestitam svim poduzetnicima, od onih najvećih u našem gradu pa do malih i srednjih poduzetnika i obrtnika što su doista zadržali visok nivo produktivnosti i donijeli rezultate koji su omogućili da grad Koprivnica bude doista jedan od prvih u Republici Hrvatskoj koji je izašao iz krize.

Da je riječ o stvarnim pomacima, Zrinski trg vidi i po konkretnim financijskim brojkama, kaže Jakšić:

Mi to polako osjećamo već i u proračunu. Samo da vam skrenem pažnju, kad usporedimo 15. lipnja prošle i 5. lipnja ove godine, imamo rast od poreza na dohodak od 6%. To je još jedan od pokazatelja da se u Koprivnici povećao i da se povećava broj radnih mjesta.

Da je gradskoj upravi doista stalo omogućiti poduzetnicima, osobito malim i srednjim, uvjete poslovanja, pokazali su i današnjim susretom. Jakšić je za idući tjedan najavio i sastanak predstavnika Udruženja obrtnika i predstavnika oporbenih stranaka kako bi svi zajedno doprinijeli stvaranju poticajnog poduzetničkog okruženja što bi trebalo rezultirati još boljim gospodarskim pokazateljima.

zatvori