Četvrtak, 25. travnja 2024.

UDVDR svladala Romantičare i osvojila 18. Međunarodni turnir u Koprivnici

Romantičari, veterani grada Koprivnice, jučer su organizirali na koprivničkom Gradskom stadionu 18. po redu Međunarodni nogometni turnir na kojem su, uz njih, sudjelovali i veterani Posušja iz susjedne Bosne i Hercegovine, veterani Koprivnice i veterani Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Koprivnica (UDVDR) koji su na kraju i osvojili turnir.

Po izuzetno teškom i sparnom vremenu utakmice su igrane na umjetnoj travi koja je uvelike otežavala posao igračima jer je “gorila”. Ipak, veterani se nisu dali smesti te su unatoč uvjetima pokazali da godine možda jesu uzele dio fizičke moći, ali nogometno znanje nikada.

U polufinalnim susretima snage su odmjerili Romantičari i Koprivnica te UDVDR Koprivnica i veterani Posušja. Iako je u prvom susretu Koprivnica pogotkom Ramljaka povela s 1:0, Romantičari, pod vodstvom karizmatičnog trenera Paje Orlovića, su uspjeli preokrenuti rezultat te su se s 1:2 plasirali u finale. Strijelci su bili Goran Volf i Igor Lončarek. U drugoj polufinalnoj utakmici UDVDR je svladala Posušje s 1:0 pogotkom Saše Lončareka.

Nakon polufinala krenula je borba za medalje. U susretu za treće mjesto i broncu, golovima Knezovića i Ćorića, Posušani su slavili s 2:0 protiv Koprivnice. Ovogodišnji naslov osvojila je UDVDR koja je u finalu svladala Romantičare s 4:2. Posebno raspoložen bio je još jednom Saša Lončarek koji je postigao hattrick, a još jedan pogodak za udrugu zabio je Vlado Dragosavljević. Počasne pogotke za domaćina turnira postigli su Dražen Fusić i Goran Volf.

Nakon odigranog turnira na Gradskom stadionu su najboljima dodijeljene prigodne nagrade te je nastavljeno druženje svih sudionika uz gledanje utakmice Europskog prvenstva između Hrvatske i Portugala.

zatvori