Utorak, 23. travnja 2024.

Slaven Belupo krenuo s pripremama za novu sezonu

Nogometaši Slaven Belupa krenuli su pod vodstvom trenera Željka Kopića u još jedne teške pripreme prije sezone koja im slijedi. U odnosu na prošlu sezonu redove Farmaceuta su napustili Edson, Paracki, Rozman i Križman na koje klub više ne računa, Jambor koji je otišao u belgijski Lokeren te Filip Ozobić koji je na pragu pronalaska novog kluba. Na prozivci nije bilo ni Ejupija i Muse koji su zbog privatnih obaveza dobili dodatnih dva dana slobodno.

Prije samog početka treninga nogometašima i trenerima Slaven Belupa govor je održao predsjednik kluba Hrvoje Kolarić koji je izrazio zadovoljstvo prošlom sezonom i poželio sreću svim igračima u nadolazećim pripremama:

Dokazali ste sebi da možete, znate i umijete. Siguran sam da možete ne samo ponoviti prošlu sezonu, nego biti i bolji. Tajni više nema, sad se zna što se očekuje od vas, a vi znate kako doći do toga. Odgovornim i ozbiljnim radom i trudom, onim kojim vas je krasio u prošloj sezoni, siguran sam da možemo ići prema gore i da nakon još jedne sezone budemo zadovoljni kao s onom koja je iza nas.

Nakon predsjednika, ispred igrača je stao i trener Željko Kopić koji je također veoma zadovoljan prošlom sezonom te je istaknuo da se svi u svlačionici moraju ugledati na neke od igrača koji su svojim radom i trudom iskočili u prethodnom prvenstvu.

Kad nakon završnice prošle sezone “sa strane” čuješ riječi poput ponos, zadovoljstvo, sreća… naravno da te to učini zadovoljnim s onim što je odrađeno. Također, slažem se s predsjednikom, sve to se mora dizati još više gore. Ove pripreme su novi dan, nova priča, novi zahtjevi koje svi moramo prihvatiti. Vidjeli ste da su neki pojedinci nakon prošle sezone riješili neke stvari u životu kroz transfere, a to nam samo može biti putokaz, kako momčadski tako i za svakog individualno.

Trener Kopić najavio je nešto lakši uvodni tjedan nakon kojeg naše igrače sigurno očekuju pakleni treninzi. Kadrovska križaljka rješavat će se tokom priprema, a nakon odlaska velikog broja igrača iz kluba pojačanja su sigurno potreba. Trening su gledali i Nikola Jambor i Filip Ozobić koji su napustili klub, ali su se došli oprostiti sa svojim sada već bivšim suigračima.

Igrači koji su sudjelovali na prvom treningu: Marko Martinaga, Vinko Međimorec, Stefan Savić, Soren Christensen, Muzafer Ejupi, Nikola Pokrivač, Antun Marković, David Arap, Mateas Delić, Vedran Purić, Mario Burić, Gordan Barić, Nikola Katić, Mario Gregurina, Dino Štiglec, Goran Blažević, Ante Bilandžić, Božo Musa, Ivan Jajalo, Bruno Bogojević, Matko Zirdum, Kristijan Bistrović, Zvonimir Šarlija, Dominik Radić.

zatvori