Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rotorovci odlični na Kajkavijani, Berta i Buhić u Sloveniji prvi puta izborili nastup na Svjetskom prvenstvu

Iza članova Biciklističkog kluba Rotor bogat je i uspješan sportski vikend. Odlične subotnje rezultate na varaždinskoj Kajkavijani upotpunili su u nedjelju Branislav Buhić i Nino Berta koji su se svojim vožnjama u Ljubljani kvalificirali na Svjetsko prvenstvo.

Čak petnaest naših vozača natjecalo se u subotu na tradicionalnoj orijentacijskoj utrci Kajkavijani 2016. Na najzahtjevnijoj brdskoj dionici, dugoj 245 km, Ivica Šurlović osvojio je odlično peto mjesto dok je na cestovnoj dionici, dugoj 260 km, Igor Radmilović također bio odličan i završio kao četvrti.

Najbolje plasirani Rotorovac u Varaždinu bio je Ozren Komlenac koji je potvrdio odličnu formu i na stazi Moj prvi kaj duljine 85 km završio kao prvoplasirani.

Vozači BK Rotor na Kajkavijani 2016: Igor Radmilović, Ivica Šurlović, Žarko Ilibašić, Damir Kukec, Davor Karas, Marko Vajdić, Damir Podoreški, Ozren Komlenac, Berislav Slukić, Vedran Šikić, Božidar Stručić, Rade Branković, Hrvoje Tisaj, Miroslav Medvarić i Alen Rupa.

Osim odličnih kajkavijanaca veliki rezultat napravili su i Rotorovci koji su se u nedjelju natjecali na cestovnoj utrci Franja 2016. u Ljubljani koja je ove godine bila i kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Australiji. Na stazi dužine 156 km Nino Berta je osvojio 30. mjesto u kategoriji “35-39” godina što mu je bilo dovoljno da se kvalificira za Svjetsko prvenstvo, baš kao i Branislav Buhić koji je osvojio 42. mjesto u kategoriji “40-44” godine.

U Ljubljani je vozio i Vedran Veršić koji je u najjačoj kategoriji, onoj “do 34 godine” završio kao 84.

zatvori