Četvrtak, 18. travnja 2024.

Prugovac i Gornja Rijeka novi su članovi Druge lige

Novi članovi Druge županijske nogometne lige su Prugovac i Gornja Rijeka. U kvalifikacijama igranim na gradskom stadionu u Križevcima prvaci đurđevačke i križevačke skupine završili su ispred torčanskog Podravca te će se od iduće sezone natjecati u rangu više.

Iako su Torčanci najavljivani kao favoriti kvalifikacija upravo su oni završili na posljednjem mjestu. Prije jučerašnje utakmice Prugovca i Podravca sve tri momčadi bile su u igri za Drugu ligu, a glavna tema razgovora bile su kombinacije na koji način koja ekipa može završiti kao prvoplasirana i drugoplasirana. Ipak, Prugovčani su se potrudili da se sva pitanja brzo razriješe. Dva gola Posavca u prvom poluvremenu te golovi Aubelja i Nikolića u drugom bili su dovoljni za uvjerljivu pobjedu 4:0 i veliko slavlje Prugovca koji se nakon nekoliko godina vraća u Drugu ligu.

Njima će se pridružiti i Gornja Rijeka koja je svoje mjesto u rangu više zaslužila velikim preokretom prije tjedan dana kada su gubili od Podravca 0:2, a na kraju slavili s 3:2.

zatvori