Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnica porazom zaključila sezonu

Nogometaši Koprivnice porazom su zaključili ovogodišnju sezonu Treće hrvatske nogometne lige – istok. U utakmici 30. kola s koprivničkog Gradskog stadiona sva tri boda odnio je Vukovar rezultatom 2:4.

Prorijeđeni bolešću i ozljedama, nogometaši koprivničkog trećeligaša nisu uspjeli svih devedeset minuta izdržati u istom ritmu te su na kraju zasluženo izgubili. Bolje su Koprivničanci otvorili utakmicu i poveli prekrasnim golom Munivrane koji je glavom zakucao loptu u gol nakon odličnog centaršuta Brckovića. Igrala se tada deveta minuta susreta. Imali su Zeleni nakon toga loptu u nogama i dominaciju, ali su najopasniju priliku imali gosti koji su odličnim udarcem s 25 metara pogodili stativu. I onda, u dvadeset sekundi dva gola za goste. Prvi je pao nakon prelijepo izvedenog slobodnog udarca, a drugi nakon neshvatljive dekoncentracije igrača Koprivnice koji su izgubili loptu odmah nakon što su izveli centar i dopustili gostima da povećaju vodstvo.

U drugom poluvremenu Vukovar je u potpunosti preuzeo inicijativu. Nedostajalo je Zelenima svježine i jednostavno nisu mogli pratiti tempo gostiju koji su u 84. i 89. minuti još dva puta tresli mrežu Koprivničanaca i povisili vodstvo na 1:4. U posljednjim trenucima utakmice Ivanović je svojim pogotkom uspio ublažiti poraz i postaviti konačan rezultat – 2:4.

Koprivnica je ovim rezultatom turbulentnu sezonu završila kao trinaestoplasirana momčad Treće lige s 33 osvojena boda. Nakon lošeg starta Zeleni su se uspjeli na kraju sezone prebaciti u brzinu više i spasiti se, a velike zasluge za to sigurno idu novom treneru Želimiru Mešnjaku. Jedina mrlja na kraju sezone poraz je u finalu Županijskog kupa od virovskog Podravca. Kako će izgledati momčad našeg trećeligaša u idućoj sezoni teško je reći. Dogovor o nastavku suradnje s Mešnjakom navodno je pri samom kraju, a o igračkom kadru više ćemo znati kako će se iduće prvenstvo približavati.

zatvori