Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Farmaceuti uvjerljivo slavili u susretu protiv mađarskog Paksija

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su u prijateljskom susretu mađarskog prvoligaša Paksi FC s uvjerljivih 4:0. Susret na koprivničkom Gradskom stadionu igrao se dva puta po 60 minuta. U prvom dijelu trener Kopić na teren je izveo najboljih jedanaest, a u drugom su priliku dobili igrači koji su proteklu sezonu uglavnom bili na klupi te mlađi igrači koji su dobili priliku da pokažu što i koliko mogu.

Prvih 60 minuta Slaven je bio bolja momčad. Kopić je inzistirao na visokom presingu što su igrači u pojedinim trenucima izvrsno radili unatoč velikom broju treninga koji su iza njih. Bolju igru Farmaceuti su iskoristili i zabili jedan pogodak. Nakon lijepe akcije, Delić je probio po lijevoj strani i dao odličnu loptu Ejupiju koji je spremno zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Iako je prvenstvo još daleko sigurno veseli način na koji je naša momčad odigrala prvi dio, a dobru igru potvrđuje i podatak da mađarski prvoligaš nije napravio ni jednu opasnu situaciju ispred vrata Markovića.

U drugom dijelu priliku za dokazivanjem dobili su igrači koji su manje igrali prošle sezone i oni mlađi koji tek počinju svoj put u seniorskom nogometu. Baš kao i u prvom dijelu Slaven je nastavio s dominacijom. Samo desetak minuta bilo je dovoljno da Farmaceuti povećaju vodstvo. Jedan lijep centaršut na drugu stativu iskoristio je Burić koji je glavom zabio za 2:0.

Dvadesetak minuta kasnije Radić je pobjegao neopreznoj obrani gostiju i dobro pucao, ali mu je gostujući golman obranio šut. Ipak, na odbijenu loptu natrčava Bogojević i mirno zabija za još jedno povećanje vodstva i 3:0. Do kraja susreta Slaven je uspio postići još jedan pogodak, a strijelac je ponovo bio Bogojević. Konačan rezultat susreta bio je 4:0 te su naši nogometaši tako slavili i u drugoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu.

Lijepo je bilo vidjeti u drugom poluvrememu veliki broj nogometaša iz naše škole nogometa koji su još jedan dokaz dobrog rada u Slaven Belupu.

Farmaceute do srijede čekaju treninzi na Gradskom stadionu nakon kojih odlaze u Sloveniju, na Roglu. Slovenski dio priprema obilježit će utakmice protiv Celja i iranskog Persepolisa. Naši nogometaši na Rogli će trenirati deset dana nakon kojih se vraćaju u Koprivnicu.

Prvih 60 minuta: Marković – Purić, Međimorec, Musa, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Gregurina – Savić, Delić, Ejupi

Drugih 60 minuta:  Bilandžić – Barić, Šarlija, Katić, Martinaga – Arap, Burić, Bistrović -Jajalo, Bogojević, Radić

zatvori