Srijeda, 24. travnja 2024.

Farmaceuti slavili i u trećem pripremnom susretu

Nogometaši Slaven Belupa jučer su odigrali i treću prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Naši nogometaši su po teškim vremenskim uvjetima i velikoj kiši slavili protiv slovenskog prvoligaša Celja s 3:2. Posebno veseli prvi dio susreta u kojem su Koprivničanci u potpunosti igrom i rezultatom razbili Slovence te im u tom periodu zabili tri pogotka.

Farmaceuti se trenutno nalaze na pripremam u Sloveniji, na Rogli gdje bruse svoju formu za prva kola ovogodišnje sezone. Jučerašnji susret protiv Celja igran je 120 minuta, baš kao i onaj prošli protiv mađarskog Paksija, kako bi svi igrači dobili odgovarajuću priliku za dokazivanjem.

Trener Kopić u prvom poluvremenu na teren je poslao najjači sastav baš kao i protiv Paksija tjedan dana ranije. Već u prvih 15 minuta Farmaceuti su u potpunosti razbili prošlogodišnju petoplasiranu momčad Prve slovenske lige. Dva puta Ejupi i jednom Gregurina bili su strijelci za rezultat 3:0. Do kraja prvog dijela još su nekoliko puta Farmaceuti prijetili domaćinu, ali se rezultat nije mijenjao.

Odlično su naši nogometaši odigrali prvih šezdeset minuta što, nakon iste takve predstave i protiv Mađara u prošloj utakmici, budi sve veći optimizam kod naših navijača kako se prvenstvo približava.

U drugom poluvremenu na teren su izašli mlađi igrači koji su također igrali dobro, ali su nakon dva odbijanca u šesnaestercu lošije reagirali te su dopustili domaćinu da barem malo ublaži poraz i dojam današnje utakmice. Susret je završio rezultatom 3:2 za koprivničkog prvoligaša.

Slaven nastavlja s treninzima na Rogli, a za tjedan dana, u subotu 2.7 ih čeka novi pripremni susret i to protiv iranskog Persepolisa kojeg vodi hrvatski trener, Branko Ivanković.

Prvih 60 minuta: Marković – Purić, Međimorec, Musa, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Gregurina – Savić, Delić, Ejupi

Drugih 60 minuta: Bilandžić – Barić, Šarlija, Katić, Martinaga – Arap, Burić, Bistrović -Jajalo, Bogojević, Radić

zatvori