Četvrtak, 25. travnja 2024.

Folklorni ansambl Koprivnica večeras svečano slavi 35. rođendan

Folklorni ansambl Koprivnica večeras će svečanim koncertom proslaviti 35 godina rada.

Danas naš folklorni ansambl broji devedesetak članova, na repertoaru ima oko dvadeset koreografija te nastupa, i što je najvažnije, prepoznat je ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Zahvaljujući kvaliteti, KUD Koprivnica je 2012. godine stekao uvjete za najviši status te od tada nosi ime Folklornog ansambla. A kako su izgledali njihovi počeci, prisjetila se predsjednica ansambla Nada Šešić:

Folklorni ansambl Koprivnica je 1981. godine, nakon spajanja tadašnjeg KUD-a Bratstvo i Omladinskog kulturno-umjetničkog društva “Fran Galović”, počeo svoje djelovanje i to 1. veljače. Na prvi april sljedeće godine, nakon godine dana rada, nije bila varka već prvi samostalni koncert jednog kulturno-umjetničkog društva koji je organiziran u Koprivnici. To je zaista bio prvi slučaj da je jedno amatersko društvo napravilo cjelovečernji program i dvorana Domoljub je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, a ljudi su i stajali.

Predsjednica Šešić vjeruje da će koprivnički Domoljub i večeras biti ispunjen. Za svoju vjernu publiku pripremili su presjek rada – pjesme i plesove Podravine, Hrvatskog zagorja, Međimurja, Baranje i Slavonije.

Bit će u svakom slučaju lijepo i puno dobrih vibracija će dolaziti s pozornice. Nadam se da će svatko tko će biti sa nama na slavljeničkoj večeri kući otići punog srca.

Tajnik Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma u Hrvatskoj, tom će prilikom uručiti brončane, srebrne i zlatne diplome za čak petnaest dugogodišnjih članova ansambla i njihov dugogodišnji rad u kulturnom amaterizmu i njegovanju hrvatske kulture. Svečani koncert počinje u 19:30 i svi su više nego dobrodošli.

zatvori