Subota, 20. travnja 2024.

Srednjoškolci učili o poduzetništvu na Siciliji

Dvadesetero učenika Srednje škole Koprivnica posljednje dane svibnja i prve dane lipnja provelo je u Italiji, točnije na Siciliji. Riječ je o drugoj po redu mobilnosti u okviru ERASMUS+ projekta ‘Europski poduzetnici sutrašnjice’, nakon što su ranije dvojica profesora i dvije učenice boravili u Finskoj.

Na Siciliju su ih odveli profesorica Marija Gabelica i profesor Mario Latin koji je Dravi.info pojasnio što su točno tamo radili.

Učenici su prisustvovali nastavi i radionicama, a ujedno smo predstavili naš grad i županiju te aktivnosti koje smo dosad proveli u sklopu projekta. Mogu reći da su naši domaćini bili oduševljeni Koprivnicom i Podravinom. Osim toga učenici su radili i na projektu prema roadbooku koji imamo za svaku mobilnost, a uz svaku od aktivnosti imali smo i organizirane posjete i izlete.

Tako su učenici, osim rada u školi u Bagheriji, upoznali i kulturno-povijesnu te geografsku baštinu Sicilije. Što se tiče rada na projektu, talijanski su ih domaćini posebno pohvalili na izvanrednoj uključenosti u simulaciju sjednice UN-a na temu “Hrana za sve” te aktivno sudjelovanje na konferenciji održanoj na velesajmu u Palermu.

Vidjeli smo kako funkcionira njihovo poduzetništvo – to je i sama tema projekta, dakle ‘Europski poduzetnici sutrašnjice’. Upoznali smo se s načinom funkcioniranja malog i srednjeg poduzetništva u Italiji te što je sve konkretno na Siciliji potrebno za osnivanje poduzeća.

A najvažnije od svega je prikupljanje iskustva i stvaranje prijateljstava, napominje Latin. Uz njih, na Siciliji su boravili i učenici iz Francuske i Španjolske.

Najpozitivnije od svega je to što su naši učenici stekli veliko i bogato iskustvo, a sklopili su i rekao bih trajna prijateljstva s učenicima koji su ih udomili.

Srednja škola Koprivnica bit će domaćin najveće mobilnosti u sklopu ovog projekta. Od 27. rujna do 6. listopada koprivnički će učenici ugostiti 20 učenika iz Italije, 15 iz Francuske i 15 iz Finske.

erasmus

zatvori