Petak, 29. ožujka 2024.

EPILOG NADZORA Više od 70 pijanih vozača, rekorder napuhao gotovo 4 promila

Tri stotine trideset i dva prometna prekršaja od čega su se sedamdeset i tri odnosila na alkohol bilanca je pojačanog nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga kojega je Policijska uprava koprivničko-križevačka provela tijekom proteklog tjedna, od 6. do 12. lipnja.

Alkotestiran je ukupno 801 vozač. Od navedena 73 “alkoholna” prekršaja, zapravo su se 72 odnosila na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan je vozač odbio alkotest (premda nije teško zaključiti zašto). Zanimljivo je kako je točno pola alkoholiziranih vozača, njih 36, imalo više od 1,50 promila u organizmu.

Dvojica su vozača tijekom provedbe pojačanog nadzora bila smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Jedan je vozač uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena je u ponedjeljak u 15:30 u Dugoj ulici u Koprivnici. Riječ je bila o 50-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od popriličnih 3,88 promila.

Recimo i kako su za vrijeme pojačanog policijskog nadzora vozači pod utjecajem alkohola prouzročili jednu prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i jednu prometnu nesreću koja je rezultirala samo materijalnom štetom.

zatvori