Utorak, 26. ožujka 2024.

Najbolji hrvatski ribolovci stižu u Podravinu na nacionalni Kup kadeta

Pred nama je 62. Kadetski kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza koji će se održati od 1. do 3. srpnja u Podravini, točnije na novoj stazi za ribolovna natjecanja na Jegenišu. Domaćin Kupa je Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije koji je prošle godine proslavio 20. rođendan, a kao potvrdu dobrog rada Hrvatski športsko ribolovni savez našoj je županijskoj organizaciji povjerio organizaciju prvog nacionalnog natjecanja na ovom području.

Na podravskom moru očekuje se mnoštvo natjecatelja i odličan ribolov, a više o Kupu i o očekivanjima rekao nam je predsjednik našeg Saveza Ivan Petak:

Dolazi nam 35 ekipa, 22 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. Boje naše županije branit će kadeti ŠRK-a Đelekovec, ŠRK-a Torčec i ŠRK-a Bistra Repaš te kadetkinje Podravke. Imamo se zaista pravo nadati odličnim rezultatima jer imamo odlične kadete kojima će sigurno biti dodatna prednost domaći teren. Očekujemo odličan ribolov u prekrasnoj prirodi i zaista svi koji vole i natjecanje i ribolov i prirodu imaju priliku doći i uživati na ovom događaju.

Ribolovni kapaciteti naše županije do sada nisu dopuštali organizaciju ovako važnog nacionalnog prvenstva, ali otvaranjem nove staze, oko koje je bilo dosta skepse, natjecanje je došlo u Podravinu. Predsjednik Petak o novootvorenoj stazi imao je samo riječi hvale.

Ovim natjecanjem otvaramo jednu od najboljih ribičkih staza u Hrvatskoj. Trenutno je staza možda i najbolja u državi što je procijenila komisija koja je bila na pregledu prije ovog natjecanja. Zaista smo ponosni što ćemo ostvariti dugogodišnji san ribolovaca naše županije da imamo zaista prekrasnu stazu koja je već sada sposobna za velika natjecanja.

Natjecatelji će biti smješteni na Šoderici, a lovit će na Jegenišu. U petak, 1. srpnja, u 18 sati predviđeno je svečano otvorenje natjecanja, a istog dana do 14 sati omogućen je trening svim prijavljenima. Subota i nedjelja donose nam natjecanja koja kreću od ranih jutarnjih sati, a proglašenje rezultata i pobjednika bit će u nedjelju u 16 sati.

Kadetski kup sigurno je prilika da svi ribolovci i oni koji vole ribolov dođu i pogledaju natjecanje te da uživaju, kako je i sam predsjednik Petak rekao, u prekrasnoj prirodi Podravine i podravskih jezera.

zatvori