Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Novigraci slavili u Ivancu, drugoligaški derbi završio bez pogodaka

Odigrane su utakmice 21. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Tehničar je pobjedom nad legradskim Graničarom osigurao naslov prvaka, a u derbiju Druge lige između Drnja i Ferdinandovca gledali smo odličnu utakmicu u kojoj su nedostajali samo golovi. Krenimo redom.

Tehničar je još jučer, pet kola prije kraja, osigurao naslov prvaka Prve ŽNL. U Cvetkovcu su ugostili legradski Graničar te ga porazili 2:1. Druga utakmica subotnjeg programa igrana je u Molvama odakle su sva tri boda uzeli Križevčani rezultatom 2:0 i time učvrstili drugo mjesto Nedjelja nam je donijela još pet susreta. Osvit je u gostima podijelio bodove s Prekodravcem, rezultat je bio 1:1. Podjelu bodova vidli smo i u susretu sesvećanske Drave i Fugaplasta, samo s dva gola više. Panonija je s novim trenerom, Ivanom Vrbanom, upisala pobjedu rezultatom 2:0 protiv favoriziranih Kloštrana i tako nakon dugo vremena pobjegla s dna ljestvice. U ostalim utakmicama Tomislav iz Žabna je slavio u Kunovcu s 2 1,a novigradska Drava je identičnim rezultatom osvojila tri boda u Koprivničkom Ivancu.

Baš kao i u Prvoj i u Drugoj ŽNL kolo je krenulo u subotu. U gradskom derbiju Miklinovčani su svladali Tehniku rezultatom 3:1 i tako došli do bitnih bodova u borbi za opstanak. Današnji dan donio nam je dugo isčekivani derbi Drnja i Ferdinandovca. U odličnoj utakmici Drnjančani su promašivali nemoguće što im se umalo osvetilo u zadnjih pet minuta kada su gosti imali dvije odlične šanse. Sve što je nedostajalo ovoj utakmici bili su golovi, no, unatoč tome, gledali smo i više nego zanimljiv nogomet. Ovim rezultatom Tomislav je ostao na četiri boda prednosti ispred Ferdinandovca što ih ostavlja u ulozi velikog favorita za osvajanje prvog mjesta. U ostalim utakmicama najveće iznenađenje vidjeli smo u Bregima gdje je domaćin svladao Starigrad s 2:1. GOŠK je svladao Viktoriju identičnim rezultatom i tako produljio svoj niz na pet uzastopnih pobjeda. Nove pobjede ostvarile su Reka i Lipa, i to u gostima, u Sigecu odnosno Herešinu rezultatima 3:1 i 5:2.

Prva ŽNL – 21. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Graničar (Legrad) 2:1
Molve: Mladost – Križevci 0:2
Ždala: Prekodravac – Osvit 1:1
Podravske Sesvete: Drava – Fugaplast 2:2
Kunovec: Bratstvo – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1:2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Drava (Novigrad Podravski) 1:2
Peteranec: Panonija – Mladost (Kloštar Podravski) 2:0

Druga ŽNL – 21. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Tehnika 3:1
Glogovnica: Polet – Hrvatski bojovnik
Gotalovo: GOŠK – Viktorija 2:1
Sigetec: Mladost – Reka 1:3
Koprivnički Bregi: Mladost – Starigrad 2:1
Herešin: Omladinac – Lipa 2:5
Drnje: Tomislav – Ferdinandovac 0:0

zatvori