Petak, 19. travnja 2024.

WINGS FOR LIFE Koprivničanci trčali za one koji ne mogu

Osmero Koprivničanaca sudjelovalo je na ovogodišnjoj globalnoj utrci “Wings for Life World Run” koja se u Hrvatskoj trčala u Zadru. To su tri člana koprivničkog kluba Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) i petero članova i dvije volonterke Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Utrka, kojoj je cilj skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, nije imala ciljnu liniju, ali vrijedno je spomenuti rezultate naših trkača.

Policijski službenik Policijske uprave koprivničko-križevačke Renato Begović istrčao je 17.20 km, Igor Kovačić 16.16 km, a Dejan Domitrović u kolicima u pratnji Maria Valentića 15.12 km. Igor Balaško u kolicima je uz pratnju Tanje Vlahović istrčao 4.33 km, Tomislav Široki iz udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra ” grada Koprivnice 4.07 km, dok je Nataša Friščić u kolicima u pratnji Dražena Magdića došla do 5.49 km.

Spomenimo i da je na ovogodišnjoj utrci, prema službenim podacima organizatora, sudjelovalo preko 138 tisuća trkača iz cijeloga svijeta te da se trčalo na 34 lokacije na šest kontinenata i 12 različitih vremenskih zona.

Regionalni klub IPA Koprivnica zahvaljuje se Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, Koprivničko-križevačkoj Županiji, Zajednici športova Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Republike Hrvatske na pruženoj pomoći i potpori, čime su omogućili odlazak u Zadar.

zatvori