Utorak, 23. travnja 2024.

Veterani Koprivnice slavili bez borbe, Đurđevčani još jednom uvjerljivi

Iza nas je 19. kolo Prve županijske nogometne lige veterana. Đurđevčani su još jednom pobjedom, tri kola prije kraja, došli na prag osvajanja prvenstva. Potrebna su im još četiri boda kako bi i teoretski osigurali naslov.

U jučerašnjim susretima vidjeli smo dva remija rezultatom 1:1. U Ivancu su Legrađani došli do velikog boda u borbi za opstanak dok su Peterančani na svom travnjaku protiv Starigrada osvojili bod koji ih još uvijek ostavlja u istoj toj borbi.

Đurđevčani su u lovu na titulu još jednom uvjerljivo slavili. Ovog puta su tri boda osvojili u Herešinu rezultatom 1:6. Pobjedu su upisali i drugoplasirani Đelekovčani koji su na svom travnjaku svladali Križevce s 4:2.

Podsjetimo, kolo je počelo još u srijedu dvjema utakmicama. Veterani Koprivnice trebali su igrati protiv bregovske Mladosti, ali gosti nisu došli na utakmici jer im je većina igrača na Radničkim sportskim igrama. Pošto Koprivničanci nisu pristali na odgodu utakmice ona će biti registrirana rezultatom 3:0 bez borbe. U drugom susretu igranom jučer Ferdinandovac je na svom terenu, u utakmici punoj golova, slavio protiv kloštranske Mladosti s 5:3.

Tri kola prije kraja đurđevački Graničar na vrhu ima pet bodova prednosti ispred Osvita dok se na dnu vodi velika borba za opstanak između tri momčadi. Legradski Graničar s 11 bodova, bregovska Mladost s 9 i Panonija s 8 borit će se do zadnjih minuta za goli život i ostanak u Prvoj ligi.

Prva ŽNL Veterana – 16. kolo
Srijeda, 25. svibnja
18:00
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Mladost KP 5:3
21:00
Koprivnica: Koprivnica – Mladost KB 3:0 bb
Četvrtak, 26. svibnja
18:00
Koprivnički Ivanec: Sloga – Graničar L 1:1
Đelekovec: Osvit – Križevci 4:2
Peteranec: Panonija – Starigrad 1:1
Herešin: Omladinac – Graničar Đ 1:6

zatvori