Utorak, 23. travnja 2024.

UDRUGA LATICE Danima otvorenih vrata pokazali da zajedno mogu sve

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” otvorila je svoja vrata i na taj se način pridružila obilježavanju Dana otvorenih vrata Udruga, koja se organiziraju uz podršku Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prvog dana otvorenih vrata, u utorak, uz igru i zabavu prisjetili su se kako su se nekad izrađivale krpene lutke. Klubu “Latica” pridružili su se polaznici mlađeg kluba “Naši anđeli”, kojeg čine djeca školske dobi s teškoćama u razvoju, te su zajedno uz mnogo smijeha i zabave pokazali da mali i veliki zajedno mogu sve.

Sljedećeg dana izrađivali su sapune, a tom prilikom posjetili su ih koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić, dogradonačelnica Melita Samoborec, pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski te predstavnica koprivničkog Volonterskog centra Sandra Gašparić.

Iz Udruge poručuju da su ovakve kreativne radionice samo jedan od programa koji pružaju te da je svrha otvorenih vrata bila upoznati i senzibilizirati zajednicu s osobama s intelektualnim teškoćama i njihovoj integraciji u društvo. Želja im je bila i pokazati da su oni jednako važni i sposobni doprinositi u podizanju svijesti ljudi o različitostima, jer različitosti su te što čine ovaj svijet boljim i ljepšim.

zatvori