Srijeda, 24. travnja 2024.

TJEDAN GLAZBE I PLESA Umjetnička škola bogatim programom odaje počast Tihomiru Klaučeku

Tjedan glazbe i plesa počeo je danas u Umjetničkoj školi ‘Fortunat Pintarić’. Održava se u spomen na profesora Tihomira Klaučeka, preminulog glazbenog pedagoga i ravnatelja škole.

Tjedan je namijenjen sadašnjim i budućim polaznicima, ali i ostalima koje zanima što se u školi radilo tijekom protekle godine. Uz različite koncerte, škola je do kraja tjedna otvorila svoja vrata pa njezina ravnateljica Ariana Šandl poziva one koji imaju pitanja vezana za upis da iskoriste tu priliku:

Do sada smo imali neki termin kad su mogli naši budući polaznici doći u školu, a sada smo odlučili da to bude cijeli tjedan. Roditelji i učenici koji su zainteresirani neka dođu, neka se raspituju za instrumente koje žele upisati. Dajemo mogućnost razgovora s budućim profesorima i sva uputstva koja im trebaju za polaganje prijemnog ispita.

tjedanglazbeiplesa2016_webPrvi na programu je večerašnji završni koncert komornih sastava, zbora i orkestara koji djeluju u sklopu škole. Nastupit će dječji pjevački zbor i zbor srednjoškolskog uzrasta, tamburaški i mali puhački orkestar.

Završni koncert maturanata održat će se sutra, u utorak, a svoje naučeno znanje pokazat će Klaudia Ivačić na flauti i Vedran Kučić na gitari. Teoretičar David Rozmarić tim će povodom obraniti maturalni rad.

Novitet će ove godine biti i zajednički koncert učenika koprivničke Umjetničke škole i učenika područnih odjela iz Virja i Đurđevca, najavljuje ravnateljica Šandl:

Htjeli smo uspostaviti još jednu veću suradnju, da nam učenici područnih odjela dođu do nas i da mi odemo k njima na koncerte. Želja nam je da se tako još više povežemo.

maturalni_ivacic-kucic_webTjedan završava svečanim koncertom povodom Dana škole u četvrtak na kojemu će se predstaviti nagrađeni učenici tijekom ove školske godine.

Svi koncerti počinju u 18 sati u dvorani Domoljub.

Spomenimo i da će svoja vrata otvoriti i Plesna škola i to u četvrtak u 18 i 19 sati te u petak u 19 sati, a završna produkcija Odjela za suvremeni ples održat će se u srijedu u Domu mladih s početkom u 18 sati.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori