Utorak, 26. ožujka 2024.

MATEAS DELIĆ: ‘Prvenstvo je riješeno, ali u Split ne idemo na izlet’

Nogometaše Slaven Belupa čeka gostovanje kod Splita u posljednjem kolu prvenstva Hrvatske. Bit će ovo četvrti međusobni susret ovih dviju ekipa. Do sada je Split slavio u dva susreta, a u jednom su klubovi podijelili bodove. Bez obzira na rezultat sutrašnje utakmice naši nogometaši će prvenstvo završiti na sedmom mjestu.

U najavi utakmice, trener Slaven Belupa Željko Kopić još je jednom zahvalio svim navijačima koji su omogućili da se on i njegova momčad odlično osjećaju u finalu Kupa igranom na Gradskom vrtu. Utakmica u Osijeku za Kopića je dovoljan dokaz da Podravci vole svoj klub i da njihovu brojnost na domaćim utakmicama treba isprovocirati dobrim prezentacijama u prvenstvenim partijama.

Utakmicu u Splitu najavio je sljedećim riječima:

Prvenstvena utakmica kao i svaka druga. Pružit ćemo maksimalan pristup. Naglasak će biti na svim zahtjevima koje i inače stavljam pred momčad. Sigurno je da će biti par promjerna. Pričao sam s igračima, neki su se potrošili više od drugih, tako da ćemo nešto morati iskombinirati za to zadnje kolo.

Tko će ostati u klubu, a tko neće, još se ne zna. Veliki upitnik oko odlaska iz kluba stoji i iznad ponajboljeg igrača naše momčadi, kapetana Mateasa Delića. Popularni Dela nije htio komentirati pitanje oko svog transfera već je samo najavio sutrašnju utakmicu.

Svaka utakmica je bitna, sigurno je da ne idemo na izlet, voziti se šest-sedam sati, odigrati laganicu već idemo odigrati pravu, mušku utakmicu; prezentirati sebe, klub i grad kao što smo to i do sada radili te završiti prvenstvo na pozitivan način.

Delić je zadovoljan sezonom iza sebe, a na kraju je, baš kao i trener, zahvalio svim navijačima na podršci u Osijeku. Utakmica protiv Splita igra se u subotu s početkom u 19 sati.

zatvori