Srijeda, 27. ožujka 2024.

Slavenovi juniori u Cvetkovcu dočekuju Dinamo

Juniori Slaven Belupa trenutno se nalaze na osmom mjestu prvenstvene ljestvice s devetnaest osvojenih bodova. Četiri kola prije kraja prvenstva imaju šest bodova ispred posljednjeplasirane Istre.

Mladim Farmaceutima slijedi dvoboj protiv lidera prvenstva – Dinama, a više o promjenjivoj formi u proljetnom dijelu sezone i predstojećoj utakmici rekao nam je trener juniora, Ivica Sertić.

Istina je da smo zadnje tri utakmice pobijedili, osvojili smo sve moguće bodove. Možda nam je bio malo lošiji ulazak u proljetni dio prvenstva, ali moramo uzeti u obzir da smo od četiri utakmice imali tri gostovanja. Za ovu utakmicu, mogu vam reći da ćekamo najbolju momčad lige. Unatoč tome, za nju se pripremamo kao i za svaku drugu. Primaran nam je rezultat, ali gledamo i na razvijanje igrača i njihovih nogometnih mogućnosti. Želimo da nam što više igrača, profilirajući se kroz ove utakmice u juniorskoj ligi, dođe do seniorske momčadi i do kraja sa svojim razvojem.

Utakmica protiv Dinama igra se u Cvetkovcu zbog zauzetosti koprivničkih travnjaka i želje Dinama da se ne igra na umjetnoj travi. Kako kaže Sertić, Josip Mađarić, predsjednik Tehničara, izašao je u susret Slavenu i ponudio im njihov travnjak, a Slaven se odužio time da u Cvetkovec dovodi najbolju i najatraktivniju momčad lige – Dinamo.

Naši juniori pobjedom protiv Istre u prošlom kolu ušli su u mirnu zonu sredine ljestvice, a žele li tamo završiti i na kraju prvenstva morat će osvajati bodove i u idućim utakmicama. Kao što smo i rekli, prva je protiv Dinama, u subotu, u Cvetkovcu s početkom u 15 sati.

zatvori