Petak, 19. travnja 2024.

SLAVENOVA SEZONA Ejupijevih 16, proboj Jambora i Međimorca, ali prije svega – Željko Kopić

Iza Slavena Belupa uspješna je sezona koju su obilježili finale Kupa, sedmo mjesto prvenstvene ljestvice i izvrsne igre u proljetnom dijelu sezone. Očito je da su se tek nakon zimskih priprema igrači u potpunosti prilagodili načinu rada trenera Željka Kopića što i sami rezultati vjerno prikazuju.

Najistaknutiji pojedinac Farmaceuta ove sezone zasigurno je bio Muzafer Ejupi. Šesnaest pogodaka jednog napadača Slavena Belupa nismo vidjeli još od vremena kada je Marijo Dodik tresao protivničke mreže. Uz Ejupija valja izdvojiti i ofenzivni duo, kapetana Mateasa Delića i Filipa Ozobića koji su kombinirano imali deset golova i dvanaest asistencija.

Veliki dobitak za naš klub su i dvojica golobradih mladića, Nikola Jambor i Vinko Međimorec. Nikola u prvom dijelu sezone nije igrao previše, ali priliku na proljeće je objeručke zgrabio i postao nezamjenjivi kotačić veznog reda Željka Kopića. Za razliku od Nikole, Vinko je iskoristio katastrofalne igre već zaboravljenih Mikulića i Potokara te je od samog početka čvrsto zauzeo poziciju stopera. Ipak, da mu prva prvoligaška sezona ne prođe u najljepšem sjećanju pobrinula se teška ozljeda ruke koju je zadobio u 27. kolu protiv Splita u Koprivnici. Vinko se u kroz zadnja kola polako počeo vraćati u prvi sastav Farmaceuta, a da je ozljeda iza njega pokazao je u zadnjem kolu kada je baš protiv Splita svojom igrom zaslužio mjesto u momčadi kola.

U zimskom prijelaznom roku prodani su Petar Brlek i Ljuban Crepulja. Svoje karijere su nastavili u poljskoj Wisli Krakow odnosno belgijskom Mechelenu, a klubu su transferi donijeli oko 400 tisuća eura.

Slaven Belupo je u 36 prvenstvenih kola osvojio 42 boda što je gotovo 39 posto od mogućih bodova koje se moglo osvojiti. Koprivničanci su ukupno zabili 41 gol, što je 1,13 po utakmici, a primili 42 što je 1,16 po utakmici.

Najveći dobitak našeg kluba ove sezone sigurno je trener Željko Kopić. Za razliku od ostalih “velikih” trenera koji su se u posljednjim godinama borili do posljednjeg kola, pa čak i u dodatnim kvalifikacijama, za opstanak Kopić je odlučio manje pričati, a više raditi. Odlične igre u drugoj polusezoni odraz su velikog rada i odlične organizacije stoga je realno i sportski očekivati dodatan pomak u rezultatima iduće sezone.

Ipak, prije svake najave i prognoze valja pričekati prijelazni rok. Rozman i Paracki su navodno prekriženi, a puno bitnije pitanje je što će biti prije svega s Delićem, Ozobićem i Ejupijem. Prvoj dvojici istekli su ugovori i sigurno je da imaju želju iskušati se u Europi dok je Ejupi je sa svojih šesnaest pogodaka prvi pick za prodaju.

Podsjetimo, igrači Slavena Belupa su na zasluženom odmoru do 7. lipnja kada kreću pripreme na koprivničkom Gradskom stadionu. Gdje i kada će ići van Koprivnice iz kluba će objaviti naknadno.

zatvori