Utorak, 26. ožujka 2024.

ROMAN SOVIĆ: Cilj nam je održati ritam i proći u finale Kupa, a onda ćemo vidjeti

Tehničar 1974 iz Cvetkovca jučer je, domaćom pobjedom protiv Graničara iz Legrada, osigurao svoj prvi naslov prvaka Prve županijske nogometne lige. Prošle sezone, podsjetimo, završili su na drugom mjestu, iza Borca iz Imbriovca koji je u međuvremenu prešao u viši rang natjecanja.

Trener Cvetkovčana Roman Sović nakon utakmice nam je rekao kako bi sve osim pobjede Tehničara bilo iznenađenje, stoga je iznimno zadovoljan kako je njegova momčad odradila dosadašnji dio sezone te mirno privodi prvenstvo kraju: – Prije svega bih čestitao momcima, ne samo na osvojenom prvenstvu već i na ozbiljnosti koju su pokazali tijekom čitave sezone. Ovo je zaista rezultat ne samo određene kvalitete momčadi, nego i discipline koju su do današnjeg dana korektno odrađivali. Na nama je da pokušamo do kraja sezone održati taj ritam, cilj nam je naravno ne izgubiti nijednu utakmicu. Još jednom čestitam momcima na svemu što su učinili.

Roman Sović. Snimio Marko Posavec.
Roman Sović. Snimio Marko Posavec.

Hoće li i Tehničar krenuti stopama Borca, odnosno nastaviti natjecanje u Međužupanijskoj ligi? – To prepuštam ljudima u klubu, oni moraju zaista dobro odvagnuti, mogu li to ispratiti ili ne, koje su ambicije, mogućnosti, želje, htijenja… Tako da će to morati dobro procijeniti i na kraju odlučiti.

Cvetkovčani su lani igrali finale Županijskog kupa protiv NK Koprivnice. Ove godine iste će se dvije momčadi susresti u polufinalu. – To je u svakom slučaju dodatan izazov za nas s obzirom na to da smo prošle godine napravili zaista lijep rezultat: bili smo u finalu također s Koprivnicom. Za desetak dana igramo polufinale s njima i sigurno je da ćemo napraviti sve kako bismo pokušali proći u finale.

Polufinalna utakmica Županijskog kupa NK Koprivnica – NK Tehničar 1974 igrat će se u srijedu, 11. svibnja od 17 sati na Gradskom stadionu. Drugi polufinalni par, Podravac i Drava iz Novigrada Podravskog, snage će odmjeriti u isto vrijeme u Virju.

zatvori