Srijeda, 24. travnja 2024.

Pijani vozači stradali u nesrećama koje su sami izazvali

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda zabilježili su osam prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe ozlijeđene – dvije teško i dvije teže.

Pet prometnih nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola, među kojima i tri s ozlijeđenim osobama. U tim su nesrećama stradali sami vozači koji su izazvali prometne nesreće – dvojica su teže, a jedan lakše ozlijeđen.

Mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Obojica mladih vozača bili su pod utjecajem alkohola i obojica su vozili osobne automobile iako nisu stekli pravo na upravljanje motornim vozilima B kategorije.

Inače, policijski službenici sankcionirali su 125 prometnih prekršaja, od čega se 35 odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i 27 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Dva vozača su zadržana u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a tri su uhićena. Protiv dvojice su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su proglašeni krivima i kažnjeni novčanom kaznom te kaznom bezuvjetnog i uvjetnog zatvora. Jedan od vozača predan je na izdržavanje izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u petak, 13. svibnja, u 19:35 u Ulici Andrije Palmovića u Rasinji. Radilo se o 44-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,40 promila. Vozač je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Najbrži je, pak, bio 20-godišnjak uhvaćen u nedjelju u 22:10 u Starigradu – vozio je 96 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 15. svibnja, u 22.10 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu, kada je 20 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 96 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

zatvori