Četvrtak, 25. travnja 2024.

PODRAVKA VEGETA Poraz od Zameta za kraj sezone, slijedi polufinale Kupa

Rukometašice Podravke Vegete izgubile su u posljednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva od riječkog Zameta. U utakmici koja nije imala rezultatski značaj naše rukometašice poražene su rezultatom 26:25.

Prvo poluvrijeme igralo se praktički gol za gol. Raspucana u redovima Podravke bila je Marijeta Vidak koja je prvih 18 minuta zabila šest pogodaka. Vodile su Koprivničanke u tom trenutku tri razlike, no Riječanke su do kraja poluvremena uspjele dostići i prestići vodstvo naših igračica i otići na odmor s golom prednosti i rezultatom 13:12.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je igračicama Zameta koje su napravile prednost od tri gola razlike.  Ipak, brzo se otopilo to vodstvo, te se kao i prvom dijelu, počelo igrati gol za gol. U zadnjih deset minuta ušlo se s izjednačenim rezultatom, a u toj situaciji su se bolje snašle Riječanke koje su do kraja utakmice zabile gol više i ostvarile pobjedu.

Nakon poraza našim igračicama osmijeh na lice vratio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac podjelivši im pehar i medalje za osvojeno prvenstvo Hrvatske.

Utakmica u Rijeci bila je svojevrsna priprema za završnicu Kupa u Umagu na koju naše rukometašice odlaze u srijedu i gdje će se boriti za novi trofej u svojim vitrinama. Podsjetimo, Podravka će u polufinalu igrati protiv svog najvećeg rivala, zagrebačke Lokomotive.

zatvori