Petak, 29. ožujka 2024.

Podravka proglašena Proizvođačem godine 2015.

Sinoć su na velikoj svečanosti u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma dodijeljene nagrade „Zlatna košarica“ za najbolje predstavnike industrije robe široke potrošnje i to u šest kategorija – Proizvođač godine, Proizvod godine, Trgovac godine, Mali trgovac godine, Društveno odgovorna kompanija godine i Tehnološki dobavljač godine.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2015. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Tako je Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača u 2015. godini, a nagradu je u ime Podravke preuzela članica Uprave Olivija Jakupec.

„Protekla godina je za Podravku bila i više nego uspješna. Ostat će zapamćena po cijelom nizu uspješnih projekata poput akvizicije slovenskog Žita, provedene dokapitalizacije, pokretanja druge faze internacionalizacije te ostvarenje rekordnih poslovnih rezultata.“ – istaknula je Olivija Jakupec prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg proizvođača.

Nagradu Zlatna košarica u kategoriji „Proizvođač godine“, Podravki je dodijelio žiri sačinjen od stručnjaka iz vodećih institucija i tvrtki koja prate područja maloprodaje i industrije robe široke potrošnje. Uz osvojeno priznanje za najboljeg proizvođača, Podravka se također našla u finalu za priznanje u kategoriji “Društveno odgovorna kompanija godine“.

Ovim projektom, u organizaciji magazina Ja TRGOVAC, specijaliziranog za maloprodaju i industriju robe široke potrošnje, želi se skrenuti pažnja javnosti na važnost sektora maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo te istaknuti pozitivne primjere hrvatskog poduzetništva.

zatvori