Utorak, 23. travnja 2024.

Piškornica konačno ima sve dozvole – godišnje smije deponirati 137 tisuća tona otpada

Tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište, sa sjedištem na Piškornici u Koprivničkom Ivancu, ishodila je od Koprivničko-križevačke županije dozvolu za gospodarenje otpadom.

Rekao je to Dravi.info direktor Mladen Jozinović te istakao:

Dozvola je izdana za sve ključne brojeve, do kraja 2017. godine na količine za koje odlagalište ima kapacitet. Riječ je o 137.000 tona po svim ključnim brojevima. Ukupno se može deponirati maksimalno 137.000 tona otpada u vremenskom razdoblju od godine dana.

Dobivanjem dozvole, Piškornica je stekla uvjete za samostalno upravljanje odlagalištem, kaže Jozinović:

Mi ćemo danas izvijestiti naše partnere iz koprivničkog Komunalca da smo stekli izvršnu dozvolu za gospodarenje otpadom. Od sutra ujutro u 7 sati Piškornica – sanacijsko odlagalište postaje samostalan operater odlagališta otpada na Piškornici, no i dalje nastavljamo suradnju s našim partnerima. Iskoristio bih prigodu da svakako zahvalim koprivničkom Komunalcu na korektnoj suradnji u proteklom razdoblju. Poznato je da su nam kolege pomogli u konzumiranju svoje dozvole za gospodarenje otpadom. Samo se nadam da ćemo suradnju uspješno nastaviti i dalje, a na zadovoljstvo građana koji gravitiraju našem odlagalištu otpada, zajedno s našim partnerima iz Komunalca Koprivnica.

Jozinović kaže i da je tvrtka do sad ishodila sve potrebne dozvole pa odlagalište otpada na Piškornici konačno ima svu potrebnu dokumentaciju za poslovanje.

Za dodati je i da Piškornica – sanacijsko odlagalište privodi kraju proces kupnje tvrtke Prizma VV. Iako cijena još nije definirana, Jozinović vjeruje da će cijena biti između tri i četiri milijuna kuna. Prizma ima koncesije za zbrinjavanje otpada u 14 općina i omogućit će značajan rast Piškornice, kaže Jozinović te najavljuje da će akvizicijom Prizme proširiti djelatnosti Piškornice na područje sakupljanja, obrade i odlganja ostatnog dijela otpada, ali i zimskog održavanja.

zatvori