Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gimnazijalci odlični na sportskoj završnici Državnog prvenstva

Učenici Gimnazije Fran Galović još su jednom pokazali svoju svestranost. Ovog puta su svoje školske obaveze ostavili po strani i ostvarili vrhunski sportski rezultat. U konkurenciji od čak 400 srednjih škola naši gimnazijalci plasirali su se u završnicu Državnog prvenstva s čak četiri ekipe od kojih su dvije osvojile medalje.

Nogometaši su, pod vodstvom profesora Ranka Gojkovića, pokazali svoje umijeće na malonogometnim terenima te su osvojili srebrnu medalju, a košarkašice, koje je vodila profesorica Natalija Šalamon, bile su izvrsne treće.

Osim nogometaša i košarkašica Gimnazija je na završnici sudjelovala i s ekipama rukometašica i badmintonašica kojima je nedostajalo malo više sportske sreće kako bi i one dohvatile medalje. Rukometašice, pod vodstvom profesora Filipa Šalamona, natjecanje su završile na četvrtom mjestu, a badmintonašice su, na čelu sa svojim profesorom Miroslavom Samardžićem, završile na diobi petog mjesta.

Rezultatima na Završnici prvenstva gimnazijalci su još jednom pokazali da sportska budućnost našeg grada nije upitna, a uvijek je lijepo vidjeti kako se školske obaveze mogu uskladiti i s onim sportskima.

zatvori