Petak, 19. travnja 2024.

Ne propustite glazbeno-scenski prikaz Bitke za Vukovar

Glazbeno-scenska priredba pod naslovom ‘Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku’ bit će uprizorena na kazališnim daskama dvorane Domoljub u četvrtak, 5. svibnja. Tom će prigodom biti predstavljene i dvije knjige koje opisuju obranu Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora – Stajićevu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Medijski pokrovitelji su Radio Drava i Drava.info.

Prva knjiga, “Ne plači, moj dobri Anđele” autora Damira Plavšića, opisuje obranu Sajmišta, Priljeva i Borova Naselja, predaju hrvatskih branitelja te preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima.

Druga, “58 –  HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” autora Damira Markuša, opisuje kako je 58 dragovoljaca HOS-a branilo grad Vukovar i Bogdanovce te proboj preživjelih HOS-ovaca iz vukovarskog obruča, poznat kao “HOS-ova štafeta smrti”.

Knjige će biti predstavljene u obliku glazbeno-scenske priredbe u kojoj će sudjelovati članovi KUD-a “Rudar” Glogovac, KUD-a “Delovi” te tamburaške i folklorne skupine OŠ Koprivnički Bregi. Tekstove iz knjige Damira Plavšića čitat će sam autor, a tekstove iz knjige Damira Markuša čitat će Karolina Vidović, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi.

U predvorju Domoljuba bit će postavljena izložba ratnih fotografija koje su na prvoj liniji obrane Sajmišta fotografirali dragovoljci HOS-a.

 

zatvori