Četvrtak, 28. ožujka 2024.

‘Mladi za mlade’ u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’

Povodom Dana Europe, kojemu je posvećen 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ održat će se dva programa pod zajedničkim nazivom Mladi za mlade.

Učenici će ovom prigodom zajedno sa svojim mentorima javnosti prezentirati zanimljive europske i druge projekte u kojima njihove škole sudjeluju, a publici će se svojim stvaralaštvom predstaviti i mladi umjetnici – pjesnici, pisci, glazbenici, glumci i likovni stvaratelji.

S kojim ciljem Gradska knjižnica provodi ovaj program u suradnji s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te s Koprivničko-križevačkom županijom, Dravi.info rekla je voditeljica županijske matične službe u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, Ljiljana Vugrinec.

Zaključili smo da se u našim školama jako dobro, jako puno i kvalitetno radi. Da su učenici vrlo uspješni, ne samo u zemlji već i u inozemstvu, u svojim projektima, a zapravo nemaju puno prilika to predstaviti svojim sugrađanima.

Prvi od dva programa Mladi za mlade, namijenjen srednjoškolcima, održat će se u ponedjeljak i u njemu će sudjelovati sve tri koprivničke srednje škole – Gimnazija “Fran Galović”, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica. Već sljedeći dan, u utorak, će se sa svojim programima predstaviti osnovne škole, u kojem sudjeluju OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ “Braća Radić” i OŠ “Đuro Ester”. Oba programa održat će se u Stručno-znanstvenom odjelu s početkom u 11:30 sati.

zatvori