Četvrtak, 25. travnja 2024.

MLADI ZA MLADE ‘Naše su škole pravi rasadnici znanja’

Koprivnički osnovnoškolci i srednjoškolci protekla su dva dana u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ predstavljali europske i druge projekte u kojima sudjeluju.

Na taj način Knjižnica već tradicionalno obilježava Dan Europe, a da se naši učenici imaju čime pohvaliti rekla nam je nakon završetka programa voditeljica županijske matične službe u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”, Ljiljana Vugrinec:

Naučili smo mnogo jedni od drugih, sigurno su pale i neke nove ideje za zajedničku suradnju ili za provođenje sličnih projekata u drugim školama. Može se zaključiti da su naše škole pravi rasadnici znanja, ali znanja koje se stječe na jako zabavan način. Vidi se jako veliki trud učitelja i mentora koji je uložen u rad s djecom i rezultati se zaista vide. Možemo biti ponosni na naše mlade sugrađane.

Oko 180 učenika srednjih i osnovnih škola predstavilo je projekte kao što su „Europski poduzetnici“, „Kuharske zgodbe“ ili „Svaki tjedan deterdžent jedan“. Bili su tu i mladi programeri iz Obrtničke škole koji su predstavili izvanredne i nagrađivane projekte – novu web aplikaciju za mlade Happy, računalnu igricu, programiranu LED rasvjetu, a predstavile su se i tri vrsne likovne umjetnice iz Gimnazije te mnogi drugi.

Knjižnica je i ovog puta bila premala za sve sudionike pa voditeljica matične službe ističe da im je želja da program što prije organiziraju u novoj knjižnici.

Program ćemo sigurno ponovno organizirati, a želja nam je da ga što prije organiziramo u novoj knjižnici jer nam je ova postala stvarno premala, pretijesna i puca po šavovima osobito kad imamo ovakve velike događaje. Naravno, mi smo se i ovog puta stisnuli i složili jer gdje čeljad nije bijesna niti kuća nije tijesna, ali novi prostor bi svakako pogodovao razvoju ovakvih i sličnih programa. Jako su korisni i potrebni.

Podsjetimo da Knjižnica ovaj program, osim u suradnji s osnovnim i srednjim školama, provodi u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori