Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mladi rukometaši stekli vrijedno iskustvo na državnoj završnici u Umagu

Mladi rukometaši Koprivnice Hangar 18, rođeni 2004. godine i mlađi, sudjelovali su na Završnici prvenstva Hrvatske, održanoj u Umagu. Pod vodstvom trenera Antonija Pranjića, Koprivničanci su zauzeli 16. mjesto s jednom pobjedom u sedam odigranih susreta.

Naši rukometaši u grupi su odigrali četiri utakmice, protiv Dugog Sela, Buja, Čakovca i Valpovke te su sve četiri, nažalost, izgubili. Posljednje mjesto u grupi donijelo im je razigravanje za poredak od 13. do 20. mjesta u kojem su bili bolji od Preloga, a izgubili od Gospića i Varaždina. Trener Antonio Pranjić zadovoljan je plasmanom na Završnicu, ali žali za boljom igrom u nekim utakmicama:

Sada, kada je sve završilo, žao nam je zbog tri utakmice. Protiv Čakovca i Buja, u skupini, gdje smatramo da smo mogli bolje odigrati, ali nismo bili pravi. Također, i utakmica protiv Gospića u razigravanju. Opustili smo se u drugom dijelu te smo ispustili vodstvo od tri razlike na poluvremenu. Za te tri utakmice žalim, a ove ostale, objektivno je da su te ekipe bolje od nas što je i donijelo ovakav rezultat kakav je i bio na kraju.

Bila je ovo prva državna završnica talentirane generacije koprivničkih rukometaša koja će, kako kaže Pranjić, biti dodatna motivacija za nastavak kvalitetnog rada.

Vratili smo se u Koprivnicu bogatiji za jedno veliko iskustvo igranja u Završnici. Sam plasman na nju bio je uspjeh, sve ostalo je dodatni plus. Složili smo se i dečki i ja da će ovo biti veliki poticaj i dodatna motivacija da u idućoj sezoni budemo još bolji.

Mlade rukometaši Koprivnice nastavljaju sa svojim treninzima do kraja idućeg mjeseca, a zatim će otići na zasluženi odmor prije priprema za novu sezonu.

zatvori