Četvrtak, 25. travnja 2024.

Milivoj Androlić imenovan povjerenikom SDP-a u našoj županiji

Milivoj Androlić imenovan je povjerenikom SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. U dogovoru sa stranačkim čelnicima prvo je podnio ostavku na dužnost županijskog stranačkog predsjednika. Potom je Predsjedništvo stranke opozvalo organe županijske stranačke organizacije – županijski odbor, predsjedništvo i predsjednika.

– Toj je odluci prethodilo niz situacija unutar županijske organizacije i koja je razuman i normalan završetak svih onih opstruktivnih radnji i destrukcija koje su se ovdje događale, a onemogućavale su normalan i aktivan odnos SDP-a u našoj županiji i njegovo normalno političko djelovanje – pojasnio je Androlić Dravi.info.

Predsjedništvo stranke tako je prerezalo svojevrsnu pat-poziciju u kojoj su organi stranke nakon ostavke dijela članova županijskog odbora i predsjedništva bili onemogućeni donositi odluke. Osim toga, dio podravsko-prigorskog SDP-a predvođen koprivničkom organizacijom pokrenuo je postupak izborne konvencije županijske organizacije, a Androlić je pomoć zatražio na Iblerovom trgu. Statutarna komisija SDP-a ocijenila je da je riječ o protustatutarnom djelovanju.

– Da bi se zaustavile daljnje radnje ovog tipa koje definitivno ne jačaju nego slabe SDP i štetne su za SDP Koprivničko-križevačke županije, ali i grada Koprivnice, Predsjedništvo SDP-a je nakon što sam razgovarao s vodstvom stranke, donijelo odluku da se mene imenuje za stranačkog povjerenika u našoj županiji. Tako se trenutno rješava ova situacija i daljnja bilo kakva mogućnost opstrukcije rada županijske organizacije – pojašnjava Androlić.

Androlić vjeruje da će se uvjeti za izbornu konvenciju steći vrlo brzo. On sam će se kandidirati i kaže da bi volio da mu protukandidat ili protukandidatkinja bude netko od ljudi koji su proteklih mjeseci intenzivno radili na njegovoj smjeni i tako, kaže, uzrokovali svojevrsni nered unutar SDP-a.

zatvori