Utorak, 23. travnja 2024.

KUP JE NAŠ Podravka osvojila dvostruku krunu

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su Kup pobjedom nad Zametom rezultatom 24:16. Iako rezultat sugerira da su naše rukometašice lako osvojile novi trofej do zadnjih desetak minuta utakmica je bila krajnje napeta i neizvjesna.

Dobro su otvorile susret Koprivničanke te su od desete minute počele stvarati razliku u svoju korist. Agresivnom obranom i pametnim napadom Podravka je na odmor otišla s četiri gola prednosti rezultatom 13:9. Činilo se u tom trenutku da ide sve na mlin naših rukometašica, no igračice Zameta su se ipak odbile tako brzo predati.

Riječanke su u nastavak ušle puno odlučnije u uspjele doći do samo gola minusa. Podravka u tom trenutku nije imala ideje u napadu. Čak su osam minuta bez gola bile naše igračice, a onda se ukazala Ivana Kapitanović. Popularna Kapi je zaključala svoja vrata i s nekoliko uzastopnih obrana odnijela svaku nadu igračicama Zameta. Valja spomenuti i dvije igračice koje ove sezone nisu igrale velike uloge u bitnim utakmicama, Ivanu Dragišić i Saru Šenvald, koje su sa svoja dva gola, izborenim penalom i odličnom reakcijom u obrani usmjerile novi trofej prema Koprivnici. Najefikasnije igračice Podravke bile su Ekatarina Nemaškalo sa šest i Marijeta Vidak s pet pogodaka.

Iako u Ligi prvakinja naše rukometašice nisu napravile iskorak u odnosu na prošle sezone, osvojena dvostruka kruna ovu sezonu može zaključiti kao odličnu. Kako smo saznali iz kluba, od iduće sezone, za Podravku će igrati Ana Debelić, pivot Lokomotive, a klub napuštaju Lana Franković i Mirjana Milenković. Ana će zasigurno zaoštriti konkurenciju u ekipi, a hoće li ona i dodatna godina iskustva koja je sada iza naših rukometašica pridonijeti boljim rezultatima u Europi saznat ćemo za nekoliko mjeseci.

zatvori