Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnički matematičari odlični na Mathemi

Osamstotinjak učenika iz cijele Hrvatske sudjelovalo je jučer u Koprivnici na matematičkom natjecanju ‘Mathema 2016’.

Natjecanje je organizirala Udruga mladih koprivničkih matematičara, čija je voditeljica Mara Grašić izuzetno zadovoljna održanim natjecanjem:

Jučerašnje natjecanje je prošlo jako dobro, čak i na iznenađenje svih nas. S obzirom na činjenicu da je bilo 810 učenika i 200 mentora, bojali smo se da ne bi bilo nekih tehničkih problema. Na kraju je sve prošlo dobro. Kad smo ispratili goste nismo vjerovali da je gotovo i imali smo osjećaj da se u Gimnaziji nije ništa događalo.

Svoja znanja u matematici pokazali su učenici od trećeg razreda osnovne do drugog razreda srednje škole i to u timovima od po tri člana. Od koprivničkih matematičara najznačajniji rezultat postigao je Centar izvrsnosti koji je osvojio drugo mjesto u konkurenciji osmih razreda. Uspješni su bili i matematičari Osnovne škole „Braća Radić“ koji su u konkurenciji trećih razreda bili treći, a isto mjesto osvojio je i koprivnički Centar izvrsnosti u konkurenciji šestih razreda.

Voditeljica Grašić pohvalila je i ostale koprivničke matematičare:

Baš sam analizirala te podatke i djeca su dosta visko rangirana. Gledajući postotak riješenosti zadataka, što je u matematici najbolje, jako sam zadovoljna. Sva djeca iz Koprivnice imaju iznad 50% riješenih zadataka.

Cilj Matheme je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike, a vođeni time Udruga mladih koprivničkih matematičara za kraj mjeseca najavljuje projekt Matematika u svijetu financija.

zatvori