Četvrtak, 18. travnja 2024.

Još nije imenovano novo upravno vijeće bolnice, a neće ni biti dok se ne riješi pitanje dugova

Iako je do 2. svibnja podravsko-prigorski župan Darko Koren trebao imenovati novo Upravno vijeće koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’, to nije učinio.

Razlozi su poznati: župan želi pregovarati s ministrom o sadržaju sporazuma o povratku osnivačkih prava jer se pribojava da bi novonastali dug koprivničke bolnice, a to je trenutno oko pedeset milijuna kuna, spao na teret ovdašnjih građana, odnosno županijskog proračuna.

Nakon što mu je Županijska skupština dala mandat da pregovara, župan Darko Koren je ministru zdravlja poslao pismo:

Nisam donio odluku o imenovanju Upravnog vijeća, a kamoli potpisao sporazum. U ovakvom sadržaju sigurno ga nikad neću ni potpisati. Što se tiče Upravnog vijeća, nisam ga, kažem, imenovao. No to nije prepreka da ustanova i dalje normalno funkconira po postojećem modelu u smislu da ima sanacijsko vijeće i sanacijsku upraviteljicu. Zakon kaže da tako dugo dok ja ne imenujem Upravno vijeće stara tijela funkcioniraju i tu nema nikakve opasnosti.

U Nemčićevoj ministrov odgovor očekuju svaki dan, no kad će doista stići pitanje je na koje ipak trebaju odgovoriti u kabinetu ministra, zaključio je župan Koren.

zatvori