Utorak, 23. travnja 2024.

Indijski veleposlanik u Koprivnici: Naše golemo tržište vam je na raspolaganju, iskoristite ga

Veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Sandeep Kumar u posjetu je Koprivnici. Razlog njegovog dolaska je produbljivanje gospodarske suradnje između naših zemalja pa se sukladno tome danas u Gradskoj upravi sastao s koprivničkim dogradonačelnikom Mišelom Jakšićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Gošekom.

Mjesta za takvu suradnju s našim gradom ima, potvrdio je nakon održanog sastanka:

Raspravljali smo raznim mogućnostima gospodarske suradnje, posebice u područjima farmacije, energetske učinkovitosti, poljoprivrede, zbrinjavanja otpada i tako dalje. Na tome ćemo i dalje raditi. Njihove prijedloge ću proslijediti indijskoj industriji, a isto tako osobno sam im predložio indijsko tržište od 1,2 milijarde ljudi. To je ogromno tržište, ne samo za jugoistok Azije, već postoji i mogućnost izvoza u Afriku.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Dogradonačelnik Mišel Jakšić zadovoljan je održanim sastankom, ne samo zbog početaka stvaranja gospodarske suradnje, već i otvaranja svojevrsne kulturne razmjene.

Moram reći da nam je izuzetno drago da je otvorena i kulturna razmjena, možda već od ovogodišnjih Podravskih motiva. Veselimo se svakom daljnjem razgovoru i sastanku i, nadamo se, produbljivanju i razvijanju odnosa Koprivnice i cijele naše zemlje s Republikom Indijom.

Indijski veleposlanik danas će i na Sveučilištu Sjever održati predavanje pod nazivom “Indijsko gospodarstvo i mogućnosti gospodarske suradnje između Indije i Hrvatske”, a s prorektorom Mariom Tomišom razgovarat će i o akademskoj suradnji. Za vrijeme boravka u našem gradu veleposlanik će posjetiti i sjedište Županije i Podravku.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori