Četvrtak, 28. ožujka 2024.

HRVATSKA – MOLDAVIJA Evo tko će od Vatrenih zaigrati u Koprivnici

Koprivnica se sprema za veliki nogometni događaj. Prvi puta u povijesti, hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na koprivničkom gradskom stadionu.

Točnije, bit će domaćin u prijateljskoj pripremnoj utakmici Moldaviji. Evo što je Radio Dravi rekao glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak:

Ovo je prva prijateljska provjera Hrvatske uoči Europskog prvenstva. Znači, prilično važan susret za sve igrače, osobito one koji su, da tako kažem, na rubu popisa igrača za EP. Utakmica s Moldavijom prvenstveno će poslužiti izborniku Čačiću kao test aktualne forme svih igrača.

Gledati nogometnu reprezentaciju na koprivničkom travnjaku nije mala stvar. A koga ćemo od Vatrenih doista imati prilike vidjeti – najavljuje nam Tomislav Pacak:

Hrvatska će biti u apsolutno najjačem mogućem sastavu u tom trenutku. Zbog klupskih obveza nedostaje nekoliko igrača, uključujući Matea Kovačića i Luku Modrića koji igraju finale Lige prvaka s Realom; potom Rakitića koji igra finale Kupa s Barcelonom, te Mandžukića koji igra finale Kupa s Juventusom. Oni naravno fizički ne mogu biti u isto vrijeme na dva mjesta, pa će se reprezentaciji pridružiti u Rovinju. Osim toga, u matičnim klubovima imaju obveze do kraja svibnja. Svi ostali igrači, od kojih je velika većina i iznijela teret kvalifikacija, dolaze u Koprivnicu i kandidiraju za taj susret.

Ulaznice za utakmicu od podneva se prodaju na blagajnama koprivničkog Gradskog stadiona. Utakmica vatrenih i Moldavaca igra se u petak od 20:30.

zatvori