Utorak, 23. travnja 2024.

HNS uoči povijesne utakmice: Nismo pogriješili što smo odabrali Koprivnicu

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će prvi puta igrati na koprivničkom travnjaku. Uoči utakmice gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak primila je izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića i predsjednika Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Roberta Markulina.

Tim je povodom gradonačelnica poželjela da to ne bude zadnja utakmica reprezentacije koja će se igrati u našem gradu. – Nadam se da ova prva utakmica neće biti i zadnja. Nadam se i da ćemo se pokazati kao dobri domaćini jer je naš grad, osim što je grad znanja, i grad sporta – rekla je.

S obzirom da je nešto poslije podneva ostalo tek tristotinjak ulaznica, predsjednik županijskog Nogometnog saveza Robert Markulin večeras očekuje sjajnu atmosferu. – Stadion je gotovo rasprodan, ostalo je tristo, četiristo ulaznica, znači prije početka utakmice je stadion rasprodan. Vjerujem da će biti sjajna podrška našoj reprezentaciji i da ćemo ih s velikom ljubavlju otpratiti na Europsko prvenstvo – pohvalio se Markulin.

Da nisu pogriješili u odabiru mjesta gdje će se odigrati prijateljska utakmica s Moldavijom istaknuo je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. – Puno, puno hvala Koprivnici, gradonačelnici, županijskom Nogometnom savezu i svim ljudima koji su odradili ovaj posao. Mi smo vrlo brižljivo birali mjesto gdje ćemo igrati utakmice uoči velikog događaja u Francuskoj. Nismo pogriješili što smo odabrali Koprivnicu koja je veliki sportski grad sa sportašima koji su prenijeli slavu hrvatskog sporta – rekao je.

Utakmica na koprivničkom gradskom stadionu počinje u 20 sati i 30 minuta.

 

zatvori