Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Podravec prvak Treće lige, Tehničar na putu za Međužupanijsku?

Odigrano je 24. kolo Prve i Druge županijske nogometne lige te 22., posljednje u Trećoj ligi Koprivnica u kojem je torčanski Podravec postao prvak. U Prvoj ligi najveće iznenađenje je pobjeda Kunovčana u Kloštru, a najvažnija vijest je ta da se u Cvetkovcu počelo šuškati da Tehničar iduće sezone ipak ide u Međužupanijsku ligu. No, krenimo redom.

Program Prve lige započeo je već u subotu. U utakmici igranoj na križevačkom Gradskom stadionu domaćin je svladao Tehničar s 2:0. Križevci su utakmicu riješili u pet minuta. Prvo je u 54. minuti iz kaznenog udarca siguran bio Blagaj, a u 59. je Višak zabio za konačnih 2:0.

Iz redova gostiju nakon utakmice smo dobili velike pritužbe kako je u Križevcima bila sve samo ne ugodna atmosfera. Kako su rekli iz kluba, gledatelji su koje čime gađali trenera Sovića, a uvrede kakve su se mogle čuti na križevačkom Gradskom stadionu sigurno nisu primjerene nogometnim utakmicama. Navodno je nakon susreta u Križevcima, revolitran ponašanjem domaćina, alfa i omega Tehničara Josip Mađerić odlučio da njegova momčad ide u Međužupanijsku ligu samo kako bi ostavila Križevčane još jednu godinu u Županijskoj ligi. Ima li u tome istine, saznat ćemo uskoro.

U drugom susretu, igranom u Legradu, domaćin je s minimalnih 1:0 slavio protiv Prekodravca. Legrađanima je za pobjedu bio dovoljan pogodak Draguljića iz kaznenog udarca.

Nedjeljni program ponudio nam je preostalih pet utakmica. Prva je igrana u jutarnjem terminu u Đelekovcu gdje su domaćini svladali Panoniju s 2:1.

U popodnevnim utakmicama u susretu dviju Drava novigradska je svladala sesvetsku. Puno bolje je u susret ušao domaći sastav i već u 16. minuti je imao dva pogotka prednosti. Prvi gol je zabio iskusni Tomica Klasan, a drugi Nino Vlah nakon odličnog centaršuta Kučande. Bio je to rezultat poluvremena nakon kojeg su Novigraci počeli igrati mnogo opuštenije što su u 60. minuti iskoristili Sesvećani kada zabijaju iz jedne polukontre. Nekoliko minuta prije kraja utakmice Vlah je sam probio lijevu stranu i lijepo zabio za vodstvo od 3:1 i zapečatio sudbinu gostiju. Do kraja utakmice gosti su još jednom uspjeli smanjiti rezultat, ali bilo je to nedovoljno da osvoje bod.

Najveće iznenađenje kola priredili su nogometaši kunovečkog Bratstva koji su u Kloštru svladali domaćina s 0:2 i na taj način osigurali ostanak u ligi. U ostalim utakmicama molvarska Mladost uvjerljivo je slavila protiv Sloge s 5:2, baš kao i Tomislav protiv Fugaplasta s 4:1.

Druga ŽNL

Baš kao i u Prvoj, i u Drugoj ligi kolo je počelo u subotu. U gradskom derbiju, Herešinčani su u gostima svladali Miklinovčane s 1:2. Iako su domaćini na poluvremenu imali vodstvo od 1:0, dvije brze kontre bile su dovoljne za veliki preokret gostiju.

U ostalim utakmicama većih iznenađenja nije bilo. Drnjanski Tomislav još je jednom uvjerljivo slavio, ovoga puta u gostima kod Hrvatskog bojovnika gdje su dva gola Horvatinovića i jedan Strajnića bili dovoljni za pobjedu rezultatom 0:3. Ferdinandovac je na svom travnjaku slavio protiv Mladosti s 4:2, a svoju veliku krizu napokon je prekinula Tehnika koja je na gradskom Stadionu svladala Bregovce s 4:1. U ostalim susretima Reka je bila bolja od Viktorije s 4:3, Lipa i GOŠK su odigrali bez pobjednika 1:1, a Starigrad je bio uvjerljiv protiv Poleta sa 6:2.

Treća ŽNL

U uzbudljivoj i napetoj utakmici u Cvetkovcu dobili smo prvaka Treće lige Koprivnica. Tehničar i Podravec su u zadnje kolo ušli s istim brojem bodova, ali je gostima zbog pobjede u prvoj utakmici igranoj u Torčecu odgovarao i ishod bez pobjednika. Bolja momčad u prvom poluvremenu bili su domaćini što su i iskoristili i poveli 1:0. Ipak, gosti su se odbili predati, u drugom poluvremenu rade potpuni preokret te dolaze do vodstva od 1:2. Do kraja susreta Cvetkovčani su pokušavali doći do toliko željene pobjede, ali jedino što su uspjeli je zabiti pogodak za 2:2 koji im naposljetku ništa nije značio. Tristotinjak gledatelja uživalo je u odličnoj utakmici, a lijepo je bilo vidjeti slavlje i pjesmu nogometaša Podravca i njihovih mnogobrojnih navijača nakon utakmice.

Prva ŽNL – 24. kolo

Križevci: Križevci – Tehničar 1974 2:0
Legrad: Graničar – Prekodravac 1:0
Đelekovec: Osvit – Panonija 2:1
Molve: Mladost – Sloga 5:2
Kloštar Podravski: Mladost – Bratstvo 0:2
Novigrad Podravski: Drava – Drava (Podravske Sesvete) 3:2
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Fugaplast 4:1

Druga ŽNL – 24. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Herešin 1:2
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Tomislav (Drnje) 0:3
Koprivnica: Tehnika – Mladost (Koprivnički Bregi) 4:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Mladost (Sigetec) 4:2
Hlebine: Lipa – GOŠK 1:1
Starigrad: Starigrad – Polet 6:2
Reka: Reka – Viktorija 4:3

Treća ŽNL Koprivnica – 22. kolo

Koprivnica: Zagorec – Jadran Galeb 1:0
Botinovec: Rudar – Močile 3:0
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Podravec 2:2
Pustakovec: Jedinstvo – Drava (Selnica Podravska) 4:0
Rasinja: Rasinja – Sabarija 2:2

zatvori