Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO S mislima u finalu Kupa Slaven izgubio od Dinama

Nogometaši Slaven Belupa u posljednjoj ovosezonskoj utakmici pred domaćom utakmicom izgubili su od vodećeg Dinama. Pred nekih dvije tisuće gledatelja konačan rezultat bio je 0:3. Današnja utakmica bila je svojevrsna uvertira za finale Kupa u utorak koje će ove dvije ekipe igrati u Osijeku. Bio je to ujedno i četvrti međusobni susret ovih dviju ekipa, a Dinamo je slavio i u dosadašnja tri: jednom s 3:0 i dvaput s 2:1.

U utakmici koja nije imala rezultatski značaj trener Slavena Željko Kopić ipak je odlučio odmoriti neke igrače za Kup. Što na tribinama, što na klupi ostali su Edson, Ozobić, Ejupi, Purić i Jambor, a lijepo je bilo ponovno vidjeti talentiranog Vinka Međimorca u prvih 11.

Prvih 15 minuta prošlo je bez velikih uzbuđenja, a onda je iz jednog centaršuta opasno zaprijetio Dinamo. Pucao je Benković, ali je Rozman izvrsno reagirao i ostavio Slavenovu mrežu netaknutom. Samo dvije minute kasnije borbeni Delić uzeo je loptu obrani Dinama, sjurio se prema golu i dodao Križmanu koji sporom reakcijom upropaštava izglednu situaciju.

U 22. minuti Savić je izveo korner, lopta je šetala po pet metara, ali Međimorec nije uspio reagirati i ugurati ju u mrežu gostiju. Tri minute kasnije ponovno je zaprijetio Slaven. Delić se sjurio po desnoj strani Dinamove obrane, dao povratnu loptu, ali Križman još jednom loše reagira i šalje loptu nebu pod oblake. I onda, nakon nekoliko neiskorištenih prilika Farmaceuta, Soudani petom dodaje do Pjace koji puca u blok, ali mu se lopta sretno odbija još jednom, a on ju smješta iza leđa nemoćnog Rozmana za 0:1.

U 43. minuti Dinamo je povećao vodstvo. Nabacio je Machado, a najbolje je skočio Sigali i zabio za 0:2.

Borba u nastavku susreta uglavnom se odvijala na sredini terena. Tempo su usporile i izmjene obojice trenera koji su očito dijeljenjem minutaže željeli sačuvati pojedine igrače za utakmicu u utorak. Podatak da je jedina situacija vrijedna spomena do zadnjih deset minuta bila neopasan udarac Parackog s 20 metara dovoljno govori o uzbuđenjima u drugom poluvremenu.

Najbolju šansu Slaven je imao u 80. minuti kada je Ozobić iz slobodnjaka pogodio stativu. I kada su svi mislili da će utakmica završiti, Hodžić je u posljednjoj minuti susreta izašao jedan na jedan s Rozmanom i lijepim lobom zabio za konačnih 3:0.

Ovim rezultatom naši su nogometaši ostali sedmi na prvenstvenoj ljestvici s 39 osvojenih bodova, a u posljednjem kolu Farmaceuti će gostovati u Splitu kod istoimenog domaćina. Ipak, prije tog gostovanja Slavenu slijedi utakmica sezone – finale Kupa. Iz kluba nam je potvrđeno da je do sada popunjeno sedam autobusa, a stotinjak navijača ići će u privatnom aranžmanu. Veliki interes za utakmicu u Osijeku potvrđuje pozitivnu atmosferu unutar i oko kluba, a hoće li ona pomoći u ostvarenju stoljetnog sna koji je osvajanje prvog velikog trofeja vidjet ćemo u utorak.

MAXTV PRVA LIGA, 35. KOLO:
SLAVEN BELUPO – DINAMO 0:3 (0:2)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 2000. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac)
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Barić, Musa, Međimorec, Štiglec – Gregurina (od 63. Pokrivač), Paracki, Christensen (od 59. Jambor) – Savić, Delić (od 53. Ozobić), Križman. TRENER: Željko Kopić.
DINAMO ZAGREB (4-2-3-1): Šemper – Musa, Benković, Sigali, Matel (od 56. Matel) – Knežević, Machado, Pavičić – Pjaca, Soudani (od 65. Soldo), Hodžić TRENER: Zoran Mamić.
STRIJELCI: 0:1 Pjaca 35′, 0:2 Sigali 43′, Hodžić 91′

zatvori